8.7 C
Šentjur pri Celju
20/03/2023
sentjur.net

Praznik Občine Dobje in okrogla obletnica šole

Dobje, 19. 6. 2022 – Občina Dobje je s slavnostno sejo občinskega sveta obeležila svoj praznik. Praznovanju se je priključila še Osnovna šola Dobje, ki je proslavljala svojo 30-letnico ustanovitve. Občina Dobje je bila ustanovljena pred 23. leti in je danes ena izmed 212 občin v Sloveniji. Klub svoji majhnosti – v njej biva 967 prebivalcev – se župani in občinska uprava zavzemajo za kvalitetno življenje občanov in dobre odnose med krajani. Občina Dobje je uredila stanovanja za mlade družine in jim s tem dala priložnost in možnost ostati v domačem kraju. “Ljubezen se pričenja doma in ne gre za to, koliko naredimo, temveč koliko ljubezni vložimo v to dejanje,” je uvodoma povedala moderatorka občinske proslave Teja Leskovšek.

Osrednji govornik je bil župan Občine Dobje Franc Leskovšek. “Ob občinskem prazniku je priložnost, da se ozremo na prehojeno pot in pohvalimo z dosežki ter se s priznanji zahvalimo tistim občanom, ki so s svojim delom prispevali k razvoju občine,” je začel Leskovšek. Poudaril je, da lansko leto zaradi znanih omejitev občinskega praznika niso praznovali, kljub temu pa so naredili pomembne korake k razvoju občine. Prijavili so se na razpise in pridobili dodatna sredstva. Obnovili so zunanjost kulturnega doma, objekt energetsko sanirali, zamenjali kritino ter obnovili mrliško vežico.

Najbolj so ponosni na komunalno oprememljeno obrtno cono, za kar so namenili skoraj 700.000 evrov, od tega so na razpisu pridobili 270.000 evrov nepovratnih evropskih sredstev. Poskrbeli so tudi za rekeracijo in izgradili novo igrišče za odbojko na mivki, ki so ga že predali namenu. Župan se je pohvalil tudi s tremi kilometri vodovodov in tako omogočili priključitev na javni vodovod 10 gospodinjstev. Sive lase pa tudi Dobjanom povzročajo plazovi, ki ogrožajo ceste in stanovanjske hiše. Lani so zato sanirali plaz pod domačijo Gradič, letos pa se izvajajo dela na cesti Lažiše v skupni vrednosti 250.000. Obnovili so tudi pešpot od šole do avtobusne postaje in še številna manjša dela.

Uspešna šola

Zapeli so mladi pevci Otroškega in mladinskega pevskega pevskega zbora OŠ Dobje, ki jih vodi Katja Kovač. Zbrane je nagovorila tudi druga ‘slavljenka’, ravnateljica OŠ Dobje, Suzana Plemenitaš. Pohvalila je odlično sodelovanje z občino. Najbolj so veseli energetske obnove, saj jih od takrat ne zebe več v razredih. Sodelovali so v desetih večjih projektih, trenutno pa na šoli tečejo trije. Imeli so preko 130 zlatih priznanj z državnih tekmovanj in preko 300 srebrnih priznanj. Sodelovali so tudi v osmih mednarodnih Erazmus + projektih. Za konec uradnega dela sta nastopili tudi sestri Plemenitaš – Ana in Natalija.

Priznanja in obrazložitve

Ker lansko leto niso podelili priznanj najboljšim učencem, so letos podelili priznanja posameznikom, ki so dosegli uspehe v letu 2021 in 2022.

»Priznanje Župana Občine Dobje« so prejeli:

 1. Na predlog Osnovne šole Dobje je prejemnik priznanja župana Občine Dobje DOMEN BAHČ iz Suhega. Domen prejme priznanje zaradi njegovih izjemnih učnih dosežkov. Izstopa na kulturno-glasbenem področju, kjer je še posebej talentiran. Tudi matematično področje mu ni tuje. Osvojil je srebrna in zlata priznanja na področju matematike in logike. Vodil je različne prireditve, sposoben pa je tudi timsko sodelovati. Domen je v času šolanja svojo nadarjenost izkazoval z udeležbo na različnih natečajih in tekmovanjih, kjer je dosegel vidna priznanja, ki potrjujejo njegove sposobnosti in aktivnosti. Je marljiv in vestno opravlja dolžnosti ter dodatne naloge.
 1. Na predlog Osnovne šole Dobje je prejemnica priznanja župana Občine Dobje LUCIJA LESKOVŠEK iz Brezja. Lucija prejme priznanje zaradi svojih izjemnih učnih dosežkov in udejstvovanj na raznih področjih. Lucijo odlikujejo marljivost, vztrajnost, vestnost, natančnost in zanesljivost. Aktivna je na mnogih področjih, kar dokazujejo številna srebrna in dve zlati priznanji na državnem nivoju.
 1. Na predlog Osnovne šole Dobje je prejemnica priznanja župana Občine Dobje SARA ROZMAN iz Presečnega. Sara je času šolanja dosegla izjemen učnih uspeh. Izkazala se je kot vztrajna, marljiva in vestna. Svojo nadarjenost je izkazovala predvsem na jezikovno-družboslovnem področju. Osvojila je srebrna in zlato priznanje.
 1. Na predlog Osnovne šole Dobje je prejemnica priznanja župana Občine Dobje RENEJA UDUČ iz Večjega Brda. Reneja se je v vseh letih v vseh letih izkazala kot vztrajna in marljiva, saj je dosegla izjemen učni uspeh. Viden dosežek je prejela na tekmovanju v projektu Kuhnapato. Znala je pomagati in vzpodbujati sošolce.
 1. Na predlog Osnovne šole Dobje je prejemnik priznanja župana Občine Dobje ŽAN KOVAČ iz Brezja. Žan se je v vseh letih izkazal kot vztrajen in marljiv, saj je dosegel izjemne učne rezultate, posebej je izstopal na kulturno-jezikovnem področju. Vodil je različne prireditve, sposoben pa je tudi timsko sodelovati. Vseskozi je bil družaben, z veseljem je pomagal vrstnikom, ki so ga obkrožali.
 1. Na predlog Osnovne šole Dobje je prejemnica priznanja župana Občine Dobje AJDA FUCHS PLEMENITAŠ iz Dobja. Ajda prejme priznanje zaradi izjemnih učnih dosežkov. Svojo nadarjenost je izkazovala z udeležbo na različnih tekmovanjih. Dosegla je srebrna priznanja, ki dokazujejo njene sposobnosti. Je marljiva in vestno opravlja svoje dolžnosti ter dodatne naloge. Vodila je različne prireditve, sposobna pa je tudi timsko sodelovati in pomagati drugim.
 1. Na predlog Osnovne šole Dobje je prejemnica priznanja župana Občine Dobje EMA TOVORNIK iz Završ. Ema prejme priznanje zaradi izjemnih učnih dosežkov. Emo odlikujejo vestnost, marljivost, vztrajnost, natančnost in zanesljivost. Svojo nadarjenost je izkazovala predvsem na področju zgodovine, kjer je osvojila srebrna priznanja. Znala je pomagati in vzpodbujati sošolce.
 2. Na predlog Osnovne šole Dobje je prejemnik priznanja župana Občine Dobje LUKA CENTRIH iz Dobja. Luka prejme priznanje zaradi izjemnih učnih dosežkov. Je učenec, ki se je v času šolanja izjemno izkazal na področju matematike, kemije in angleščine. Za osvojena priznanja na tekmovanju Mednarodni matematični kenguru v vseh letih osnovne šole je prejel diamantnega kenguruja. Z vsemi uspehi na tekmovanjih in zlatimi priznanji je pripomogel k prepoznavnosti šole in občine Dobje. S svojim odličnim znanjem angleščine je uspešno sodeloval pri gostovanjih gostov iz različnih evropskih držav v okviru programa Erasmus +.
 1. Na predlog Osnovne šole Dobje je prejemnica priznanja župana Občine Dobje MAJA JAZBINŠEK iz Gorice pri Slivnici. Maja prejme priznanje zaradi izjemnih učnih dosežkov. Vidne rezultate je dosegla predvsem na področju zgodovine.
 1. Na predlog Osnovne šole Dobje je prejemnik priznanja župana Občine Dobje MIJA KRANC iz Kalobja. Mija prejme priznanje zaradi izjemnih dosežkov na učnem področju. V vseh letih se je izkazala kot vestna in marljiva. Zelo uspešna je bila na matematičnem področju in logiki, kjer je dosegla srebrno priznanje. Znala pa je tudi pomagati in vzpodbujati sošolce.
 1. Na predlog Osnovne šole Dobje je prejemnica priznanja župana Občine Dobje NEŽA VIDIC iz Blatnega Vrha. Neža prejme priznanje zaradi učnih dosežkov. Svojo nadarjenost je izkazovala predvsem na področju matematike.
 1. Na predlog Osnovne šole Dobje je prejemnica priznanja župana Občine Dobje ZALA SALOBIR PUŠNIK iz Slatine. Zala prejme priznanje zaradi učnih dosežkov. Vidne rezultate je dosegla predvsem na področju zgodovine.

»Priznanje Občine Dobje« so prejeli prejmejo:

 1. Na predlog Občinskega sveta Priznanje Občine Dobje prejme PIA FENKO iz Škarnic. Pia je bila v šolskem letu 2020/2021 zlata maturantka Srednje zdravstvene šole v Celju.
 1. Na predlog Občinskega sveta Priznanje Občine Dobje prejme tudi TJAŠA ŽIBRET iz Lažiš. Tjaša je tako kot Pia zlata maturantka v šolskem letu 2020/2021, in sicer na 1. Gimnaziji v Celju.

Priznanje »Zlata plaketa Občine Dobje« je prejel:

Na predlog Občinskega sveta priznanje Zlata plaketa Občine Dobje prejme srčni kirurg BORIS ROBIČ. Boris Robič, dr. med., po rodu iz Dobja, je po osnovnošolskem izobraževanju v OŠ Dobje nadaljeval dijaško pot na Gimnaziji Celje-Center, študij pa na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Doktorski študij je zaključil v Belgiji ter se v Slovenijo vrnil kot kardiokirurg, ki strokovno deluje v UKC Maribor, kjer njegove izkušnje iz tujine izpopolnjuje z novimi znanji. Ker je pri »srčnih težavah« pomagal že veliko ljudem, tudi Dobjanom, se mu z »Zlato plaketo Občine Dobje« zahvaljujemo za strokovnost, skrb za soljudi in plemenito poslanstvo.

S podeljenimi priznanji so zaključili slavnostno prireditev in nadaljevali slavje pod šotorom. (Jure Godler)

Sorodne novice

Prva konstitutivna seje dobjanskega občinskega sveta

Jure Godler

DOBJE: Leskovšku četrti mandat, kdo bo sedel v občinskem svetu?

ViP

Leskovšek po četrti mandat na čelu Dobja

ViP

Učenje izven zidov vrtcev in šol – Erasmus partnerstvo

Jure Godler

Stoletnica PGD Ponikva s številnimi priznanji

Tjaša Ferlež

Razglasili so županova vina 2022

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več