14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Predali zbrana sredstva za počivalnik v Domu starejših Šentjur

Šentjur, 27. 11. 2021 – Ekološko-humanitarna akcija Manj svečk za manj grobov se je začela leta 2009. Od takrat se organizatorji trudijo zmanjšati pretirano okraševanje grobov ob 1. novembru s svečami. Namesto tega so lahko svojci namesto sveče na grob zataknili zastavico sočutja, ki so jo kupili namesto sveče. Zbrana sredstva pa organizatorji namenjajo za nakup številnih avtomatskih defibrilatorjev, inkubatorjev, naprav za medicinsko pomoč, blazin za nepokretne itd. V Šentjurju nad to akcijo bdi Mihaela Rožej.

Skupaj z ekipo somišljenikov so pred dnevom mrtvih zbrali kar 2.599,34 evrov, ki so jih namenili Domu starejših Šentjur za počivalnik, ki bo nepokretnim omogočal trenutke na soncu, na zraku. To akcijo so organizatorji pripravili v Šentjurju že tretjič, vendar so morali lanskoletno zaradi protikoronskih ukrepov odpovedati. “To je naša druga akcija in bistveno bolj uspešna od prve, ki smo jo izvedli. Predvsem zato, ker se je treba vsemu novemu privaditi, se ozavestiti in verjamem, da bo naslednja še bolj uspešna,” je povedala Mihaela Rožej. “Nadgradnja te akcije je, da bomo zastavicam sočutja dodali še izbiro tudi kamenček, ki ga položijo na grob ali lesen križec,” je dodala Rožejeva. Izrazila je tudi hvaležnost medijskim sponzorjem, ki to akcijo podpirajo, saj so zaradi tega izničili stroške oglaševanja in posledično je bilo zbranih več sredstev.

O počivalniku

Direktorica doma starejših Šentjur, Vesna V. Razboršek, se je zahvalila organizatorjem za simbolično predajo bona. “Bili smo izredno presenečeni, da so v tako kratkem času zbrali toliko sredstev. S temi sredstvi bomo kupili počivalnik, ki bo popolnoma nepomičnim stanovalcem doma omogočil počivanje na svežem zraku in soncu. Zato smo hvaležni, da je fundacija za prejemnika teh sredstev izbrala ravno nas,” je povedala direktorica. Dodala pa je, da ravno takšnih počivalnikov, kot ga bodo sedaj dobili, potrebujejo še več. Neizpolnjene želje pa ostajajo tudi dvigala za oskrbovanje nepomičnih stanovalcev ter posebne negovalne postelje, katerih cene letijo v nebo. Organizatorji ekološko-humanitarne akcije so simbolično, pod božično jelko, direktorici predali tudi bon in s tem zaključili letošnjo akcijo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Med novimi podpredsedniki SLS tudi Mihaela Rožej

ViP

Dobrodelna akcija: Manj svečk za manj grobov

Jure Godler

Postavili temeljni kamen za Hišo Gustav

Jure Godler

Gasilska zveza Šentjur: Z optimizmom v leto 2021

Jure Godler

Napekli sladice za stanovalce in zaposlene doma starejših

Jure Godler

V uporabo predali že 23. avtomatski defiblirator v naši občini

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več