5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Predstavila se je Krajevna skupnost Dramlje

Prevorje, 18. 1. 2019 – Na prvi letošnji Anin večer in na četrti v tej sezoni je Kulturno društvo Prevorje v goste povabilo Krajevno skupnost (KS) Dramlje. Vsestransko predstavitev druge največje KS v Občini Šentjur so tokrat v glavnini prevzele ženske, z novo izvoljeno predsednico sveta KS Natašo Seničar na čelu. 

Seničarjeva, ki si je z vodjo večerov Marijo Frece Perc izmenjala nekaj kratkih pozdravnih misli, je že v uvodu stopila med članice ŽPZ Dramlje, ki je s svojo hudomušno in poskočno pesmijo o moških ustvarili radostno atmosfero v večnamenskem prostoru prevorske šole. V nadaljevanju je Seničarjeva predstavila »svojo« KS, ki šteje več kot 2200 prebivalcev. Drameljsko pot, ki se v zapisih omenja že v 11. stoletju, je z besedami prehodila vse do današnjih dni, orisala nekaj pomembnih pridobitev in osebnosti, ki so zaznamovali njeno preteklost. Življenje v kraju pa bogatijo številna društva, katerih dejavnosti, uspehe, dosežke in vizije so predstavili društveni predstavniki. 

Še po njihovih dobrotah je zadišalo

Kot že povedano, so KD Dramlje dostojno in strokovno zastopale njihove članice Ženskega pevskega zbora, ki so zapele kar nekaj pesmi in navdušile. Sicer pa društveno delovanje bogati še kar nekaj sekcij. Tudi predsednik DU Dramlje Primož Laubič je ob predstavitvi povedal, da je njihovo delovanje prav tako po zaslugi sekcij nadvse plodno in razgibano. Skozi devetdesetletno zgodovino drameljskih gasilcev je obiskovalce popeljal njihov predsednik Janko Rupnik, Dragica Dobnik pa je spregovorila o aktivnostih Društva kmetic Mavrica, s sabo pa prinesla dobrote, ki so vznemirjale tako čutila za vid kot za okus. Obiskovalci so lahko slišali tudi, kako aktivni so na področju športa in v Planinskem društvu, kjer se ponašajo s številnimi pridobitvami in tradicionalnimi aktivnostmi. 

Vezi, stare že četrt stoletja 

Ob predstavitvi Dramelj pa je prikupen in lep delež prispevala tudi tamkajšnja šola. Učenki sta navzoče pozdravili v imenu celotnega delovnega kolektiva in tudi v imenu vseh 233 pridnih učencev. Predstavili sta številne šolske dejavnosti, sodelovanja na mednarodni ravni in zavidljivo vredne uspehe. Izpostaviti je potrebno tudi njihovo šolsko dramsko skupino, ki pod vodstvom Anice Čede že 25 let prihaja tudi na Prevorje.

Pred prihodom dedka Mraza vedno znova navduši z novo igro. Tokrat so se mladi predstavili v petju in igranju na razne instrumente. Navdušila je tudi glasbena družina Štrajharji, na zelo stare citre pa je zaigral Ivan Zupanc. Kot veleva tradicija, je sledila izmenjava daril. Drameljčani so podarili košarico njihovih dobrot, predsednik KS Prevorje Damjan Maček pa je njihovi predsednici podaril sliko Prevorja avtorice Polonce Kitak. Marija Frece Perc se je zahvalila Drameljčanom za svoj čas, ki so ga prispevali za mavrično predstavitev in povabila na neuradno druženje, katerega gostitelji so bili vaščani Žegra.

(Majda Rezec)

 

Sorodne novice

Zaporniški duhovnik iz Ženeve na Prevorje

ViP

Anini večeri: Pomembnost duhovne moči na zalogo

Jure Godler

Komemoracija Dramlje: Mir ni nekaj samoumevnega

Jure Godler

Pogled na vesolje s Prevorja

Jure Godler

Umetna inteligenca burila domišljijo tudi tabornikom na Prevorju

Jure Godler

Zaživela prevorska Liga malega nogometa

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več