-4.5 C
Šentjur pri Celju
06/02/2023
sentjur.net

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Šentjur, 26. 4. 2020 – 26. april je dan, ki je bil tradicionalno rezerviran za izvedbo revije odraslih pevskih zborov in vokalnih skupin iz občin Šentjur in Dobje. Najbolj množično pevsko prireditev je to pomlad odnesla epidemija virusa Covid-19. Odpoved je organizatorja – OI JSKD Šentjur – presenetila že sredi priprav na pevski dogodek, ki je vsako leto del bogatega kulturnega programa Šentjurjevega.

Revija zborov je najstarejša glasbena prireditev, ki se neprekinjeno izvaja  30 let in na kateri se na koncertu v dvorani IKC predstavi 10 do 12 zborov. V zadnjih letih je JSKD pripravil poseben večer za vokalne skupine, saj je izvajanje programa sodelujočih pevskih skupin presegalo priporočeno trajanje enega koncerta.

Revija je odlična priložnost, da poslušalci slišijo bogat repertoar slovenske, pa tudi tuje zborovske literature in da spremljajo napredek pevskega izvajanja. Sodelovanje strokovnega spremljevalca na reviji pomeni možnost soočenja argumentov z izkušenimi pevskimi strokovnjaki in zborovodji, zboru pa prinesejo tudi uvrstitev v enega izmed treh kakovostnih nivojev.

V Šentjurju smo bili vedno znani po odlični organizaciji prireditve in po zelo stabilni kakovosti izvajanja pevskih nastopov, ki so vsako leto katerega od nastopajočih popeljali na regijske revije in tekmovanja. Spomnimo se lanskoletne odlične uvrstitve MePZ Šentvid pri Planini, ki je bil kot najboljši mešani zbor na regijskem tekmovanju uvrščen tudi na Našo pesem v Mariboru. Prireditev bi morala biti sredi marca, sedaj pa je prestavljena na 14. in 15. november.

Tudi zato, da bi slišali naše predstavnike iz Šentvida, kako so se pripravili na najpomembnejši slovenski pevski festival Naša pesem, upamo, da bomo v letošnjem letu še izpeljali težko pričakovano jubilejno revijo. Ker pa zloglasna korona ni onemogočila zgolj v aprilu načrtovanih prireditev, ampak tudi skrbne priprave naših zborov, bo potrebno program zborovske prireditve ustrezno prilagoditi. (Anita Koleša)

Sorodne novice

Koncert v spomin na prof. Edija Goršiča

Jure Godler

Zborovski BUM iz 400 mladih grl

ViP

Po dveh letih tudi uradni prevzem gasilskega vozila

Tjaša Ferlež

“Žlehtne”, žlahtne babe navdušile na etno koncertu

Jure Godler

Kljub dežju, je zadišalo po Šentjurski kisli juhi

Tjaša Ferlež

Razglasili so županova vina 2022

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več