9.5 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Prejeli smo: Tradicionalni Veseli vrtiljak v Šmarju pri Jelšah

Šmarje pri Jelšah, 19. 5. 2023 – V petek, smo si v  polni dvorani Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah imeli čast ogledati medobčinsko revijo petja in plesa – našega tradicionalnega Veselega vrtiljaka. Otroci so na svoje glasbene, pevske in plesne točke zelo ponosni zato so jih z veseljem ponesli med nas, ter nam  pripravili pester in živahen kulturni program. Najprej smo prisluhnili govoru ravnateljice otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah, Jelki Kitak, nekaj besed pa je med nas podelil tudi podžupan občine Šmarje pri Jelšah Uroš Operčkal.

Glasba ima posebno moč; združuje namreč ljudi, nas izpopolnjuje. Kakšno bi bilo življenje brez glasbe, petja in plesa? Brez čudovitih zvokov, harmonij gibanja, ki nas popeljejo v čarobne življenjske trenutke? Tega si ne predstavljajo niti vzgojitelji, kaj šele otroci, ki so že nestrpno čakali da se predstavijo. Kolo veselega vrtiljaka so tako zavrteli  vrtci iz občin Bistrica ob Sotli, Kozje, Podčetrtek, Šentjur, Štore in nenazadnje Šmarje pri Jelšah – enoti Sonček in Šentvid.

Glasba, ki hodi z roko v roki s petjem in plesom

Ob koncu prireditve je nekaj besed spregovorila tudi Leonida Došler, vodja JSKD izpostave Šmarje pri Jelšah, ki se je iskreno  zahvalila vsem sodelujočim. S podžupanom, gospodom Urošem Operčkalom in ravnateljico vrtca Šmarje pri Jelšah, gospo Jelko Kitak je slavnostno podelila priznanja mentoricam nastopajočih skupin. Veselilo nas je, da smo se ponovno  zbrali v tako velikem številu in širšemu okolju pokazali  kaj zmoremo s skupnimi močmi. Naj živi in naj se vrti Veseli vrtiljak! (Tanja Zagorščak, Vrtec Šmarje pri Jelšah)

Sorodne novice

Dramatizacija v vrtcu

Jure Godler

Otroci so si ogledali frizerski salon

Jure Godler

Vrtec Šentjur vabi k vpisu otrok za leto 2024-2025

Jure Godler

Vrtec Šentjur: Eksperimentirali s snegom, z vodo in ledom

Jure Godler

Na Planini pri Sevnici večji in sodobnejši vrtec

ViP

Jesen v vrtcu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več