16 C
Šentjur pri Celju
21/05/2024
sentjur.net

Prejeli smo: Turoben maj posvetili kulturi

Planina pri Sevnici, 30. 5. 2023 – Mesec maj – ko travniške cvetlice krasijo travnike in s svojimi barvami kar vabijo medse, ko nas zjutraj pozdravlja ptičje petje, čez dan pa spremlja oglašanje čričkov. Mesec, ki nosi naziv najlepšega meseca v letu. Nadvse zanimiv in igriv je bil maj tudi v vrtcu. Pestre dejavnosti so polepšale še tako turobne deževne dni. Skupaj smo uživali v petju novih pesmi, ki smo jih popestrili z igranjem na kitaro, praznovali rojstne dni, plesali, raziskovali, ustvarjali in garderobe okrasili z novimi likovnimi izdelki.

Največji poudarek pa smo namenili Tednu ljubiteljske kulture. V tem tednu smo se spremenili v prave umetnike. Preizkusili smo se kot slikarji, igralci, glasbeniki, plesalci. V vseh načrtovanih dejavnostih so lahko otroci ponosno predstavili svoje umetniške sposobnosti in ob tem smo neizmerno uživali. Likovno so se izražali na prostem in se tako še bolj povezali z okoljem. Spoznavali smo instrumente in se preizkušali kot glasbeniki. Igrali smo na kitaro, ukulele, cajon, piščal, MRI in prisluhnili zvoku orgel. Raziskali smo pomen Kamishibaja (japonsko ulično gledališče), si ogledali predstavo o gosenici, ki je otrokom pričarala čarobni svet zgodb.

Kljub temu, da trenutno program predšolske vzgoje izvajamo na dveh lokacijah, smo v tem tednu dali poudarek na druženju vseh treh skupin. Ob vseh pestrih dejavnostih pa je bila v ospredju varnost. Kakšen je njen pomen, sta nam predstavila policista PP Šentjur. Svoje vtise in izdelke smo ponosno predstavili tudi po kraju Planina. Mesec maj zaključujemo polni nepozabnih vtisov. (Vrtec Šentjur – enota Planina)

Sorodne novice

Eko jaz in eko ti, združimo moči!

Jure Godler

Dramatizacija v vrtcu

Jure Godler

Otroci so si ogledali frizerski salon

Jure Godler

IL DIVJI v vrtincu glasbe začarali Valentinovo

Jure Godler

Dan zaljubljenih z Il Divjimi na Planini pri Sevnici

Jure Godler

Kulturno iz Paridola na Planino pri Sevnici

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več