7.8 C
Šentjur pri Celju
01/10/2020
sentjur.net

Prejeli smo: Veliki načrti za leto 2019

Šentjur, 16. 2. 2019 – Sedemčlanska zasedba Sekstakord ima za leto 2019 velike festivalske in koncertne načrte. Fantje, ki slovijo po glasbeni pestrosti nastopov, se spogledujejo s ponovnim nastopom na festivalu Slovenska polka in valček, na katerem so si leta 2016 že priigrali žlahtno lovoriko najboljšega valčka po mnenju strokovne komisije. Za nastop v finalu bodo morali najprej prestopiti pomembno oviro. V oddaji Slovenski pozdrav bodo nastopili z novim valčkom in se potegovali za mesto v majskem finalnem večeru. Prenos oddaje si bodo gledalci lahko ogledali v petek, 8. marca, ob 20. uri, na TV SLO 1.

Sekstakordovci bodo letos zaigrali na zahtevnih odrih

Letošnji valentinov večer je glasbenike iz zasedbe Sekstakord nagradil s prav posebnim romantičnim darilom. V 2. polfinalnem večeru natečaja Volkswagen špila, ki se je zgodil v Celju, so fantje s skladbama V srcu si (P. Tovornik / D. Pasarič / P. Tovornik) in Kje si b’la, Nataša (ans. Gregorji) prepričali komisijo, da jih je izbrala kot najboljšo zasedbo oz. superfinaliste večera in jim tako omogočila nastop v finalu, ki bo 16. maja v Ljubljani.

Fantje zasedbe Sekstakord pa se že zavzeto pripravljajo na izid druge samostojne zgoščenke, ki jo bodo z velikim koncertom v svet pospremili novembra 2019. Na njem bodo nastopili zelo posebni gostje, obiskovalci koncerta pa lahko pričakujejo drugačen in svež glasbeni veter.
Fantje se prav tako zelo veselijo nove sezone poročnih zabav, saj bodo med drugimi v zakon pospremili tudi člana zasedbe. Vsi, ki bi želeli Sekstakordu prisluhniti v živo, lahko datume prireditev najdejo na njihovem Facebook ali Instagram profilu.

(Matevž Pušnik, foto: Nika Hölcl Prapel / Mediaspeed)

Sorodne novice

Žepni koncert uličnega formata

ViP

Ob dnevu državnosti zaigrali na cerkvenem obzidju

Jure Godler

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Tjaša Ferlež

Folklora 63′ je pripravila koncert za etno sladokusce

Jure Godler

Na svojem koncertu Ansambel Petka predstavil novega trobentača

Jure Godler

Šmarje pri Jelšah: Predano razgovarjanje s poezijo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več