25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Prejeli smo: Začenja se 20. sezona abonmaja Gustav

V soboto 16. novembra se začenja 20. sezona gledališko-glasbenega abonmaja Gustav. Večina dosedanjih abonentov si je sedež v Ipavčevem kulturnem centru zagotovila tudi v novi sezoni. Program, ki smo ga pripravili v šentjurski Območni izpostavi Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. K nakupu abonmajske vstopnice so v JSKDju vzpodbudili tudi nove obiskovalce, ki so še dodatno zapolnili dvorano. Zato je “za izven” na voljo zgolj 19 vstopnic. oz. zadnja vrsta sedežev.

Petelinji zajtrk

Roman Ferija Lainščka Petelinji zajtrk je slovenskemu občinstvu poznan predvsem po odlični filmski priredbi. Na gledališki oder so predstavo postavili ustvarjalci Šentjakobskega gledališča. Prizorišče so postavili na Jesenice in tako poskrbeli tudi za ščepec generacijske jugonostalgije. Predstava je v lanski sezoni prejela vrstno nagrad med njimi najpomembnejšo Matička za najboljšo predstavo na Linhartovem srečanju ljubiteljskih gledaliških skupin. Iz obrazložitve ob izročitvi prestižnega priznanja navajamo: Predstava Petelinji zajtrk ni iskala vzporednic s svojim filmskim predhodnikom, temveč je našla svoj edinstven gledališki izraz. In to zelo uspešno. Celotna ekipa je svoje delo opravila izvrstno. Premišljena režija je igralcem omogočila, da so našli nove, svoje vloge, ki so jih odlično odigrali.

V mesecu decembru bomo abonente odpeljali v praznični Zagreb in si v mestnem gledališču Komedija ogledali opereto Grofica Marica. Po novem letu program predstav začenjamo z odlično glasbeno komedijo Glorius mariborske drame in s stand up musicalom Tako ti je, mala. Predstavo bosta izvedla Tanja Ribič in kitarist Goran Rukavina.

Abonma Gustav pa bomo zaključili z novo komedijo Iztoka Mlakarja ali burko s petjem, kot so jo naslovili v gledališčih Nova Gorca in Koper. Tutošomato bo v tej sezoni zagotovo ena izmed največjih gledaliških uspešnic. Veseli smo, da jo bodo naši gledalci videli že v prvem letu njenega pohoda po slovenskih odrih. (Anita Koleša, vodja OI JSKD Šentjur)

Sorodne novice

“Žlehtne”, žlahtne babe navdušile na etno koncertu

Jure Godler

Dočakali prvo opero na šentjurskem odru

Jure Godler

S kulturne pip’ce teklo od klasike do Avsenikov

ViP

Musica academica tokrat še s filmom in baletom

Jure Godler

Preučevali življenje Josipa Ipavca in ga upodobili s pop artom

Jure Godler

Šentjurčanom voščili kar s stene Centra kulture Gustav

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več