16.3 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Prejeli smo: Zmagali na kvizu Mladi in kmetijstvo

Tabor, 30. 3. 2019 – Kviz mladi in kmetijstvo še vedno živi z namenom, da se mladi s podeželja izobražujejo iz aktualnih tem, hkrati pa je to možnost za druženje mladih in izmenjavo mnenj. Učijo se tudi nastopanja, komunikacije in organizacije javnih prireditev. Organizacijo dogodka je letos prevzelo Društvo podeželske mladine Tabor v sodelovanju s KGZ Celje. Regijski kviz Mladi in kmetijstvo 2019,  je potekal v soboto, 30. marca v Domu krajanov Tabor.

Na tekmovanju so se pomerile tričlanske ekipe društev podeželske mladine iz Celjske regije s področja turizma na podeželju, natančnega kmetijstva, samostojnih krmilnih sistemov in pridelave vrtnin v rastlinjaku s poudarkom na hidroponiki. Šolski center Šentjur je to leto, na regijskem kvizu Mladi in kmetijstvo, sodeloval z ekipo v sestavi: Rok Terčič, Špela Grm in Ivana Marguč, ki se je uvrstila na prvo mesto.

Ekipa se je pripravljala in  tekmovala pod mentorstvom Metode Senica, Damjane Vrbnjak in Natalije Šket. “Naša ekipa je bila tokrat odlična, saj nam je uspelo zmagati. Iskrene čestitke izbrani ekipi za njihov trud in zmago  na regijskem tekmovanju. Hvala tudi Nataliji in Damjani, za pomoč pri pripravi ekipe glede na izbrane strokovne teme,” se je sodelujočim zahvalila mag. Senica. Po končanem tekmovalnem delu je sledila razglasitev rezultatov, priznanj, izmenjava praktičnih daril in zabava za mlade podeželane.

 

(mag. Metoda Senica)

Sorodne novice

Orientacija jih je letos vodila po Planini

Tjaša Ferlež

Šentjurski vitezi – strateška igra o ponavanju občine

Jure Godler

Mladi gasilci dokazali da jim  dež ni ovira

Tjaša Ferlež

SCŠ ob 111. obletnici obiskal predsednik države

Jure Godler

Po mladini so se v nedeljo med sabo udarili še člani

Tjaša Ferlež

V zapletenih časih pogumno izpeljali Prvenstvo Slovenije

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več