3 C
Šentjur pri Celju
25/10/2021
sentjur.net

Preventivna akcija DPM Šentjur: Na cesti nisem sam!

Šentjur, 1. 7. 2019 – Društvo prijateljev mladine Šentjur je organiziralo projekt, ki temelji na prometno preventivni aktivnosti za večjo varnost predšolskih otrok. Žal letošnja statistika kaže jasne znake, da je nujno potrebno delati na področju prometne varnosti. V Društvu prijateljev mladine Šentjur smo prepričani, da je najbolje začeti na začetku, se pravi, pri najranljivejši skupini – otrocih. Projekt »Na cesti nisem sam« se je odvijal v ponedeljek, ob 17. uri, na Mestnem trgu v Šentjurju, v sodelovanju z institucijami, ki se z omenjeno problematiko dnevno srečujejo oziroma njihovo delo temelji na področju prometne varnosti. Z nami so bili predstavniki iz Centra za krepitev zdravja Šentjur, ki so predstavljali vidik zaščite in poškodb v prometu, policist iz Policijske postaje Šentjur in policist motorist iz Postaje prometne policije Celje z motorjem, ki sta predstavljala vidik varnosti v prometu ter predstavnika iz ZŠAM Ljubečna. Delovanje društva podpira Občina Šentjur. Z nami sta bila tudi župan mag. Marko Diaci in podžupanja Silva Koželj.

Otrokom smo pripravili poligon s prometnimi znaki in semaforji, stojnici, kjer so predstavniki iz Centra za krepitev zdravja Šentjur in članice društva pripravili promocijski material, ki je namenjena zaščiti v prometu (ščitniki, čelada, kresničke, odsevni trakovi, odsevniki za napere, zloženke, …) ter predstavitev policijskih vozil. Policista sta vsakemu otroku natančno, jasno, entuziastično in prepričljivo predstavila namen službenih vozil oziroma z zvočnimi in svetlobnimi znaki na službenem vozilu pri otrocih vzbudila največje zanimanje. Na postavljenem poligonu seveda nismo pričakovali strogega upoštevanja cestno prometnih predpisov, kajti bistvo je bilo, da otroci vidijo znake in semaforje ter da se pri vožnji s svojim skirojem, s poganjalcem, s kolesom … neizmerno zabavajo. Starši pa skupaj z njimi. Srčna želja vsakega odgovornega starša je, da njegov otrok, ne glede na to, kam ga bo popeljala pot, na cilj prispe varno.

»Na cesti nisem sam« je nov projekt društva, ki je bil izveden z institucijami, ki imajo večletne neposredne izkušnje na področju prometne varnosti ter so s svojo prisotnostjo doprinesli dodano vrednost ter predali koristne informacije ciljni skupini projekta. Cilj projekta je bilo predati sporočilo – otrokom v znanje, staršem v poduk! Vsak otrok je pomemben. V prometu šteje vsako življenje! Projekt ponovimo v jeseni. Vabljeni! Zaključujem s sloganom Društva prijateljev mladine Šentjur: Otroci so odraz naših misli, besed in dejanj. Starši smo učitelji življenja!

Aleksandra Gradišnik, predsednica Društva prijateljev mladine Šentjur

Sorodne novice

V Tednu otroka z otroško predstavo Bodimo prijatelji

Jure Godler

Prejeli smo: Morje ali bazen? Oboje!

Jure Godler

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

Komentiramo: Prometna nesreča in fotografija za 60 evrov

Jure Godler

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler

Poslanstvo Društva prijateljev mladine Šentjur ostaja enako

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več