3.7 C
Šentjur pri Celju
09/04/2020
sentjur.net

Preventivna akcija DPM Šentjur: Na cesti nisem sam!

Šentjur, 1. 7. 2019 – Društvo prijateljev mladine Šentjur je organiziralo projekt, ki temelji na prometno preventivni aktivnosti za večjo varnost predšolskih otrok. Žal letošnja statistika kaže jasne znake, da je nujno potrebno delati na področju prometne varnosti. V Društvu prijateljev mladine Šentjur smo prepričani, da je najbolje začeti na začetku, se pravi, pri najranljivejši skupini – otrocih. Projekt »Na cesti nisem sam« se je odvijal v ponedeljek, ob 17. uri, na Mestnem trgu v Šentjurju, v sodelovanju z institucijami, ki se z omenjeno problematiko dnevno srečujejo oziroma njihovo delo temelji na področju prometne varnosti. Z nami so bili predstavniki iz Centra za krepitev zdravja Šentjur, ki so predstavljali vidik zaščite in poškodb v prometu, policist iz Policijske postaje Šentjur in policist motorist iz Postaje prometne policije Celje z motorjem, ki sta predstavljala vidik varnosti v prometu ter predstavnika iz ZŠAM Ljubečna. Delovanje društva podpira Občina Šentjur. Z nami sta bila tudi župan mag. Marko Diaci in podžupanja Silva Koželj.

Otrokom smo pripravili poligon s prometnimi znaki in semaforji, stojnici, kjer so predstavniki iz Centra za krepitev zdravja Šentjur in članice društva pripravili promocijski material, ki je namenjena zaščiti v prometu (ščitniki, čelada, kresničke, odsevni trakovi, odsevniki za napere, zloženke, …) ter predstavitev policijskih vozil. Policista sta vsakemu otroku natančno, jasno, entuziastično in prepričljivo predstavila namen službenih vozil oziroma z zvočnimi in svetlobnimi znaki na službenem vozilu pri otrocih vzbudila največje zanimanje. Na postavljenem poligonu seveda nismo pričakovali strogega upoštevanja cestno prometnih predpisov, kajti bistvo je bilo, da otroci vidijo znake in semaforje ter da se pri vožnji s svojim skirojem, s poganjalcem, s kolesom … neizmerno zabavajo. Starši pa skupaj z njimi. Srčna želja vsakega odgovornega starša je, da njegov otrok, ne glede na to, kam ga bo popeljala pot, na cilj prispe varno.

»Na cesti nisem sam« je nov projekt društva, ki je bil izveden z institucijami, ki imajo večletne neposredne izkušnje na področju prometne varnosti ter so s svojo prisotnostjo doprinesli dodano vrednost ter predali koristne informacije ciljni skupini projekta. Cilj projekta je bilo predati sporočilo – otrokom v znanje, staršem v poduk! Vsak otrok je pomemben. V prometu šteje vsako življenje! Projekt ponovimo v jeseni. Vabljeni! Zaključujem s sloganom Društva prijateljev mladine Šentjur: Otroci so odraz naših misli, besed in dejanj. Starši smo učitelji življenja!

Aleksandra Gradišnik, predsednica Društva prijateljev mladine Šentjur

Sorodne novice

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler

Od drugod: Žalski policisti zasegli več kot 900 sadik konoplje

Jure Godler

Leonoro iz Celja so našli. Iskanje preklicano!

Jure Godler

Prejeli smo: Koledar gole resnice v Šentjurju

Jure Godler

Ujeli premetene tatove goriva iz tovornjakov

Jure Godler

Za manj alkohola med vožnjo v Občini Dobje!

Natalija Plemenitaš Fuchs
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več