1 C
Šentjur
10/12/2019
sentjur.net

Prevorje bo imelo nov večnamenski objekt

Šentjur, 7. 10. 2014 – Na Prevorju je že več let tlela želja po izgradnji novega večnamenskega objekta z gasilskim domom. “Osnovni namen investicije je zagotoviti ustrezne prostore, namenjene izvedbi kulturnih, družabnih, zabavnih prireditev in gospodarskih dejavnosti,” je povedal župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. V manjšem delu objekta pa bo svoje prostore dobilo Prostovoljno gasilsko društvo Prevorje. Nov večnamenski objekt na Prevorju bo imel ključno vlogo povezovalnosti, celovitosti in pestrosti kulturno-turistične ponudbe, tudi vezano na legendo razbojnika Guzeja. Objekt bo imel kar 458 m2, od tega dve tretjini (prostor za razstavo, dvorana, vadbeni prostori) namenjenih za dejavnosti, tretjina prostorov pa po namenjena prostorom za društva in krajevno skupnost.

Sredstva v višini 85 % upravičenih sredstev so pridobili iz razpisa “Regionalni razvojni programi”, razvojne prioritete “Razvoj regij”, in sicer v znesku 462.769 evrov. Vrednost pogodbenih del znaša 637.480 evrov. Na razpisu je bil izbran najugodnejši izvajalec za gradnjo – Remont d.d. Celje, pogodbo pa je podpisal direktor podjetja Bogomir Amon. Zaključek del je predviden konec meseca avgusta 2015. (Jure Godler)

Sorodne novice

Zagorel je tovornjak – več kot 40.000 evrov škode

Jure Godler

Kmalu na Rifnik po prenovljeni cesti

Jure Godler

Dončić podpisal za Šentjur

Jure Godler

Prihajajo novi metri šentjurske kolesarske steze

Jure Godler

Pajek ostaja predsednik prevorskih planincev

Jure Godler

Na Prevorju polnili vreče

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več