16.5 C
Šentjur pri Celju
12/07/2020
sentjur.net

Prevorje bo imelo nov večnamenski objekt

Šentjur, 7. 10. 2014 – Na Prevorju je že več let tlela želja po izgradnji novega večnamenskega objekta z gasilskim domom. “Osnovni namen investicije je zagotoviti ustrezne prostore, namenjene izvedbi kulturnih, družabnih, zabavnih prireditev in gospodarskih dejavnosti,” je povedal župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. V manjšem delu objekta pa bo svoje prostore dobilo Prostovoljno gasilsko društvo Prevorje. Nov večnamenski objekt na Prevorju bo imel ključno vlogo povezovalnosti, celovitosti in pestrosti kulturno-turistične ponudbe, tudi vezano na legendo razbojnika Guzeja. Objekt bo imel kar 458 m2, od tega dve tretjini (prostor za razstavo, dvorana, vadbeni prostori) namenjenih za dejavnosti, tretjina prostorov pa po namenjena prostorom za društva in krajevno skupnost.

Sredstva v višini 85 % upravičenih sredstev so pridobili iz razpisa “Regionalni razvojni programi”, razvojne prioritete “Razvoj regij”, in sicer v znesku 462.769 evrov. Vrednost pogodbenih del znaša 637.480 evrov. Na razpisu je bil izbran najugodnejši izvajalec za gradnjo – Remont d.d. Celje, pogodbo pa je podpisal direktor podjetja Bogomir Amon. Zaključek del je predviden konec meseca avgusta 2015. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Osnovna šola Dramlje bo dobila novo kuhinjo

Jure Godler

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Zdravstveni dom Šentjur do novih ambulant

Jure Godler

Prevorska kultura trdno zasidrana na tradicionalnih temeljih

Majda Rezec

Prevorje bo postalo nazaj Prevorje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več