17.8 C
Šentjur pri Celju
15/05/2021
sentjur.net

Pričela se bodo dela na cesti Dramlje–Slatina

Šentjur, 15. 4. 2021 – Župan mag. Marko Diaci je danes podpisal pogodbo za ureditev cestnega odseka na relaciji Dramlje–Slatina. Kot je povedal ob podpisu z Andrejem Leskovškom, predstavnikom na javnem razpisu izbranega podjetja GAAL gradnje d.o.o., Podčetrtek, gre za eno večjih občinskih investicij v cestno infrastrukturo v letošnjem letu.

Gre za ureditev lokalne ceste na območju Slatine pri Ponikvi. Prenavljal se bo odsek lokalne ceste Dramlje–Ponikva na relaciji od meje med KS Dramlje in KS Ponikva do konca ceste oziroma križišča lokalnih cest v Slatini. Trenutno je na tem odseku stanje vozišča zelo slabo, je dotrajano in močno poškodovano (razpoke, posedki, udarne jame) in onemogoča varno vožnjo. Kot pravi župan, želi zato Občina Šentjur s to investicijo izboljšati vozne pogoje, prometno varnost in pretočnost na omenjenem odseku, s tem pa prispevati h kvaliteti bivanja in vsakodnevnih migracij tam živečih krajanov ter uporabnikov ceste.

Obnovljenih bo cca. 1.440 metrov ceste, kjer bosta urejeni nova voziščna konstrukcija ter vozna površina. Obstoječe vozišče bo iz obstoječih 3 metrov razširjeno na 4 metre, pri čemer se bodo ustrezno razširile krivine ter lokalno sanirala temeljna tla. Urejeno bo odvajanje meteornih voda s ceste, sledili bosta ureditev bankin ter zaščita obstoječih bankin. Na javnem razpisu je bilo kot najboljši ponudnik za izvedbo del izbrano podjetje GAAL gradnje d. o. o., Podčetrtek. Pogodbena vrednost del ob znaša 377.000 evrov (brez DDV). Z deli se prične po podpisu pogodbe, predvidoma bodo zaključena do konca junija 2021. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Na Vodulah policisti iščejo uničevalca okolja

Jure Godler

Občina Šentjur z najvišjim proračunom do sedaj

Jure Godler

Novinarska konferenca: Začelo se je leto Josipa Ipavca

Jure Godler

Mestni park Šentjur bo zbirališče za vse občane

Jure Godler

Delujemo proaktivno – pripravljamo dokumentacijo in sofinanciramo projekte

Jure Godler

V novo leto z deli na krožišču pri OŠ Franja Malgaja Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več