14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Pričela se bodo dela na cesti Dramlje–Slatina

Šentjur, 15. 4. 2021 – Župan mag. Marko Diaci je danes podpisal pogodbo za ureditev cestnega odseka na relaciji Dramlje–Slatina. Kot je povedal ob podpisu z Andrejem Leskovškom, predstavnikom na javnem razpisu izbranega podjetja GAAL gradnje d.o.o., Podčetrtek, gre za eno večjih občinskih investicij v cestno infrastrukturo v letošnjem letu.

Gre za ureditev lokalne ceste na območju Slatine pri Ponikvi. Prenavljal se bo odsek lokalne ceste Dramlje–Ponikva na relaciji od meje med KS Dramlje in KS Ponikva do konca ceste oziroma križišča lokalnih cest v Slatini. Trenutno je na tem odseku stanje vozišča zelo slabo, je dotrajano in močno poškodovano (razpoke, posedki, udarne jame) in onemogoča varno vožnjo. Kot pravi župan, želi zato Občina Šentjur s to investicijo izboljšati vozne pogoje, prometno varnost in pretočnost na omenjenem odseku, s tem pa prispevati h kvaliteti bivanja in vsakodnevnih migracij tam živečih krajanov ter uporabnikov ceste.

Obnovljenih bo cca. 1.440 metrov ceste, kjer bosta urejeni nova voziščna konstrukcija ter vozna površina. Obstoječe vozišče bo iz obstoječih 3 metrov razširjeno na 4 metre, pri čemer se bodo ustrezno razširile krivine ter lokalno sanirala temeljna tla. Urejeno bo odvajanje meteornih voda s ceste, sledili bosta ureditev bankin ter zaščita obstoječih bankin. Na javnem razpisu je bilo kot najboljši ponudnik za izvedbo del izbrano podjetje GAAL gradnje d. o. o., Podčetrtek. Pogodbena vrednost del ob znaša 377.000 evrov (brez DDV). Z deli se prične po podpisu pogodbe, predvidoma bodo zaključena do konca junija 2021. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Prejeli smo: Drameljčani si želijo pločnik

Jure Godler

Na Starih Slemenih pripravili razstavo o XIV. diviziji

Jure Godler

Župan mag. Marko Diaci: »Iz Šentjurja smo nekaj naredili«

Jure Godler

Spomnili so se preminulih borcev

Tjaša Ferlež

V Vodulah odstranili komunalno blato

ViP

Slovenija, vse najboljše za 30 let

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več