-1.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2020
sentjur.net

Prijeli 21-letnega dirkača v VW Passatu

Včeraj, med 8.20 in 9. uro, so šentjurski policisti ustavljali voznika osebnega vozila VW Passat, karavan, srebne barve, celjskega registrskega območja, s tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Voznik je z vožnjo ogrožal sebe in druge udeležence v prometu in na znake policistov ni ustavil. Voznika so zaradi več prekrškov poskušali ustaviti na relaciji Šentvid pri Grobelnem, Grobelno, Gorica pri Slivnici, Loka, Prevorje in v več drugih krajih na Kozjanskem. Okoli devete ure so ga končno ustavili v Lopaci in mu odvzeli prostost.

21-letni voznik, doma s šentjurskega območja, sicer stari znanec policije, je med postopkom napadel policiste. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj Nevarna vožnja, Preprečitev uradnega dejanja ali Maščevanje uradni osebi in suma storitve več tatvin smo ga pridržali in ga bomo kazensko ovadili. 21-letnika smo v preteklosti že dvakrat ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja, in sicer leta 2014 in januarja letos. Nasploh je zaradi pogoste objestne vožnje in hujših prekrškov nevaren v prometu.

“Večkrat smo ga obravnavali zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, z ukradenimi registrskimi tablicami in nasploh zaradi več hujših cestno prometnih prekrškov, kjer je ogrožal sebe in druge udeležence cestnega prometa. Večkrat smo mu zasegli vozila. Januarja letos smo ga obravnavali tudi zaradi povzročitve prometne nesreče s pobegom. Tudi v tem primeru je bežal pred policisti, nevarno vozil, med drugim tudi po pločniku,” je zapisala Milena Trbulin iz PU celje,

21-letnika so že v času, ko je bil še mladoleten, obravnavali zaradi več tatvin, velikih tatvin, vlomov, nasilja v družini, ponarejanja listin in drugih kaznivih dejanj. Zaradi več tatvin so ga obravnavali tudi v zadnjih letih. Trenutno ga poleg suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja, Preprečitev uradnega dejanja ali Maščevanje uradni osebi policisti obravnavajo še zaradi več tatvin, med drugim tatvine štirikolesnika, motornega kolesa ter več različnega orodja.

Očividce, ki so bili včeraj med 8.20 in 9. uro priča njegove nevarne vožnje na relaciji Šentvid pri Grobelnem, Grobelno, Gorica pri Slivnici, Loka, Prevorje in v več drugih krajih na Kozjanskem in jih je s svojo objestno vožnjo ogrožal, prosijo, da pokličejo na telefonsko številko Policijske postaje Šmarje pri Jelšah 03 818 66 00 ali 113.

(Milena Trbulin, PU Celje)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več