6.3 C
Šentjur pri Celju
22/03/2023
sentjur.net

Pripravili so gledališko-glasbeno predstavo »Za šankom«

Šentjur, 3. 7.2021 – Fantje Vokalne skupine 7 de’ci, ki delujejo v Kulturnem društvu A Vista, so koronski počitek izkoristili za delo. V času popolnega zaprtja so fantje bili primorani vaditi le na daljavo. Med vajami so si močno želeli, da bi se lahko dobili skupaj, se pogovorili in morda povadili – četudi v gostilni. Ta močna želja se je porodila Juretu Godlerju, predsedniku društva, ki je napisal scenarij za gledališko predstavo, ki so ga fantje kasneje na vajah nadgradili še z nekaj idejami.

Predstava je luč ugledala v petek, 2. julija, ko so jo premierno odigrali za svoje najbližje. Navdušenja in ponosa njihovi domači niso mogli skriti. Enaka zgodba se je ponovila v soboto zvečer. Občinstvo v dvorani Ipavčevega kulturnega centra Šentjur se je v nekaterih komičnih trenutkov do solz nasmejala igralcem na odru. Igralci so tako ob pesmi in pogovoru uprizorili njihove dolgo pričakovane vaje, katere so namesto v Gustavu izvedli kar v bližnji gostili, o katerem so tudi dolgo sanjali.

Za svoj vložek so poskrbele tudi žene in dekleta

Malo več kot uro trajajočo predstavo so nam fantje predstavili, kako potekajo njihove vaje, če namesto v Centru kulture Gustav njihove vaje potekajo v gostilni. Medtem ko fantje vadijo in se družijo, se njihove žene in dekleta ne zavedajo, da so vaje odšle čisto v drugo smer, kot so si predstavljale. Na koncu pravo piko na i dodajo prav one – s svojim vložkom in telefonskimi klici.

Zabavno in predvsem humoristično predstavo je napisal član skupine Jure Godler, režiral jo je Vid Palčnik, ki je fantom med vajami dajal nekaj svojih idej in jim pomagal izpiliti igro od začetka do konca. Samo predstavo pa so igrali člani Vokalne skupine 7 de’ci, ki jo sestavljajo: Milan Dobrotinšek, Jure Zdolšek, Jure Godler, Zoran Borovšak, Leon Ašenberger, Miran Šmid, Andrej Koprivc in Ivan Romih. Kot najlepša gostja pa je vlogo natakarice odigrala ena in edina Edith Costo. (Tjaša Ferlež, Foto: Tone Kukovič)

Sorodne novice

7 de’ci so se potepali po Krasu in Brdih

Jure Godler

Mini turnejo po občini zaključili doma

Jure Godler

De’ci osvojili Maribor in Špičnik

Jure Godler

Ponovno so zapolnili ploščad pred IKC

Tjaša Ferlež

Glasovirke z novimi gvanti zapele pod Ipavčevo lipo

Jure Godler

Vokalna skupina 7 de’ci leto zaključuje s prvencem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več