17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Promovirali zdrav način življenja

Šentjur, 10. 4. 2018 – V tednu zdravega mesta in Lokalne akcijske skupine za preprečevanje zasvojenosti z drogami so se pri nas odvili številni dogodki, ki so trajali od 4. aprila pa do 12. aprila. Tako so se zvrstile krvodajalske akcije, delavnice zdrave prehrane, posveti ter predavanje. Epilog dogajanja se je odvil na Mestnem trgu v ponedeljek, kjer so člani Društva Nordijske hoje prikazali obiskovalcem načine hoje, predstavil se je zavod Socio Celje, ki se ukvarja z odvisniki od prepovedanih drog. Za otroke iz vrtca so v Rdečem križu pripravili poligon, kjer so tranirali spretnostno vožnjo s skiroji, kolesi ali poganjavčki, tisti na pavzi pa so lahko izdelovali iz das mase.

Že tradicionalno so bili prisotni tudi Svitovci z napihljivim modelom debelega črevesja. Zdravstveni dom je testiral 6-minutno telesno zmogljivost s hojo. Obiskovalci so si lahko izmerili tudi horesterol in glukozo v krvi, lahko pa so se ustavili tudi na stojnici Ljudske univerze Šentjur, ki se je predstavila z vseživeljnjskim učenjem ter jogo za odrasle z Zdenko Vrečko. V skrivnem dogovoru z ZD Šentjur in RK Šentjur so izvedli tudi demostracijo slabosti ene od obiskovalk in opazovali reakcijo ostalih obiskovalcev, ki so ji priskočili na pomoč. Za konec pa so prikazali tudi način uporabe avtomatskega defibliratorja. (Jure Godler)

Sorodne novice

Pošta zapušča Mestni trg. Kam se seli?

ViP

Počitniške ustvarjalnice za otroke in mobilni heroji za starejše

Jure Godler

Skrb za krepitev zdravja na Mestnem trgu

Jure Godler

Aktivna jesen na Univerzi za tretje življenjsko obdobje Šentjur

Jure Godler

Živahno ob tednu zdravega mesta

Jure Godler

Na Ljudski univerzi Šentjur živahno tudi v poletnih mesecih

Majda Rezec
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več