18 C
Šentjur pri Celju
13/06/2021
sentjur.net

RamnaJazz 2018: še večji, še boljši!

Gorica pri Slivnici, 29. junij 2018 – Brez pomisleka bi lahko dejali, da je RamnaJazz festival eden najhitreje rastočih dogodkov na Šentjurskem. Organizatorji festival vsako leto popestrijo z izbranim repertoarjem, gosti in presenečenji, za tem pa ne zaostaja niti rastoče število obiskovalcev. Čeprav so mnogi letošnjo izvedbo v načrtovanem terminu zaradi ne prav obetavne vremenske napovedi že skoraj odpisali, so prireditelji ostali zvestemu minulemu petku, za vse »nejeverneže« pa so prizorišče pokrili s šotorom.

Po polurni uverturi z DJ-em Martin13 so s simpatičnim pozdravom moderatorke in soorganizatorke dogodka Nastije Močnik iz JSKD OI Šentjur oder zavzeli organizatorji – Big band Šentjur. Že v drugo pod taktirko Žige Vešligaja, ki je pred dnevi magistriral iz saksofona v avstrijskem Linzu. Bigbandovci so predstavili prevetren repertoar, v ospredje pa so stopili tudi solisti – pozavnist Žan Kopše ter vokalisti Maša But, Primož Pečar in Gašper Rataj (sicer trobentač v zasedbi). Kljub temu da ob njegovem nastopu varovalka ni vzdržala obilice uglašenih vibracij, so pesem nemoteno odlično izpeljali do konca. Rastoče vzdušje in jazzovski ritmi so skozi večer na noge spravili kar nekaj plesa željnežev, kljub temu da je bilo v množici 700 duš prostor za ples kar težko najti. Vzdušje je doseglo vrhunec, ko je na oder stopilo osrednje ime letošnjega RamnaJazz festivala – Uroš Perič. Izjemen interpret duha Raya Charlesa je z The Bluenote Quartetom ob Slivniškem jezeru pričaral pravo ekstazo, kot jo na Šentjurskem le redko zasledimo. V prepevanje najboljših hitov, ki jih premore jazzovski svet, se je nemalokrat vključila tudi publika, ki je z glasnim aplavzom in mestoma skandiranjem goste še enkrat priklicala na oder. Za letošnji RamnaJazz, ki je po več parametrih prehitel paradnega konja na Slivniškem jezeru Kresno noč, lahko nesporno rečemo, da je eden vrhuncev Šentjurskega poletja. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Za goriško Aureo se obetajo lepša vremena

Jure Godler

OŠ Slivnica pri Celju čez poletje v notranjo prenovo

ViP

Mlaj so postavili tudi v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

ViP

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP

Znova zadonela glasba s cerkvenega obzidja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več