14.7 C
Šentjur pri Celju
22/05/2024
sentjur.net

»Razbijaški« večer na Ipavčevem vrtu

Sreda, 5. junija, je bila za tolkalce šentjurske glasbene šole prav poseben dan. Prvič v zgodovini so namreč organizirali zaključni koncert. V goste so povabili še kitarski in pihalni orkester glasbene šole. Mentorica tolkalne skupine Eva Zavšek je letos sprejela izziv in organizirala zaključni letni koncert. Tolkalci so nam postregli s pestrim repertoarjem skladb, s katerimi so odgnali ploho, ki nas je med koncertom presenetila. Da so se naša ušesa odpočila od hrupa, je poskrbel kitarski orkester pod vodstvom Uroša Eferla, nekaj veličastnosti pa so dodali še pihalci, ki jim je dirigiral Boštjan Jager.

Ravnateljica glasbene šole Simona Zdolšek je v svojem govoru ošvrknila letošnje vreme in mu povedala, da je že čas, da štafeto preda poletju. Prejšnja leta so se namreč zaradi vremena selili v kulturni dom, letos pa so tvegali in se odločili za bolj idilično okolje. Dodala je še: »Ob zaključku šolskega leta 2012/13 zremo na oder z optimizmom, na te naše mlade, ki nam bodo ne samo pričarali lepe melodije in nam s tem polepšali večer,  ampak tudi vlili optimizma, ki ga potrebujemo ob negativnih kazalcih in krivuljah navzdol, ki nam jih prikazujejo mediji iz dneva v dan. Naj ta mladostni optimizem, ki vlada na Ipavčevem vrtu, zmaga nad kronično črnogledostjo sedanjega časa.«

Zbrali smo se namreč, da prisluhnemo mladim perspektivnim glasbenikom in da pozdravimo uspešne, ki so v preteklem šolskem letu na različnih tekmovanjih dosegli zavidljive rezultate. Prejemniki priznanj glasbene šole so bili: violinistka Eva Vrečko, flavtistke Lara Krajnc, Iza Pia Peperko, Neža Vrečko, Pia Fenko, Katarna Vodopivc, Ema Kačičnik, Neja Fajdiga, Nina Kovačič in  Maruša Alegro, harmonikarja Nejc Gubenšek in Izak Užmah, klarinetisti Valentin Ocvirk, Timotej Užmah, Žan Trupej, Ambrož Leban in Sebastjan Trobič ter trobilni trio v sestavi Žana Cesarja, Izaka Užmaha in Jerneja Klakočarja.

Program je povezoval znani šentjurski glasbenik Matjaž Vodišek, ki je med točkami publiko tudi večkrat nasmejal. (Z. B.)

 

 

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več