14.4 C
Šentjur pri Celju
07/06/2023
sentjur.net

Redna letna konferenca SDM

V soboto, 12. 5. 2012, je v prostorih PGD Ponikve potekala redna letna konferenca lokalnega odbora SDM (Slovenske demokratske mladine) Šentjur. Zbrane je najprej pozdravil predsednik KS Ponikva in predsednik krajevnega odbora SDS Janko Pušnik, ki je najprej predstavil Ponikvo in zaželel uspešno delo na konferenci. Predsednik OO SDS Šentjur Jože Korže je predstavil delovanje in sestavo OO SDS Šentjur  ter aktualne razmere na občinski in nacionalni ravni. Na koncu je zaželel uspešno delo še naprej. Za njim je spregovorila podpredsednica OO SDS Šentjur Jelka Godec, ki je povedala, da je SDM edini resnično delujoč  podmladek politične stranke v občini Šentjur. Pozvala je vse mlade k agresivnejši promociji stranke in identifikaciji z njo. Naslednji je konferenco pozdravil predsednik Celjske regijske koordinacije SDM ,Damjan Plantosar, ki je izrazil zadovoljstvo z delom LO SDM Šentjur in zaželel uspešno delo še naprej.

Sledilo je obširno poročilo predsednika Aleša Ferleža o delu LO SDM Šentjur od prejšnje konference (30. septembra). Udeležili so se programskega kongresa v in 22. obletnice ustanovitve SDM v Celju, prvega festivala SDM, slavnostne akademije ob 80. obletnici rojstva dr. Jožeta Pučnika in 23. obletnice ustanovitve SDS, sej izvršilnega odbora in nadzorne komisije SDM na nacionalni ravni, klubskih večerov  in ostalih dogodkov v okviru SDM-ja in SDS-ja. Pomagali so poslancu mag. Štefanu Tislu pri državnozborskih volitvah, imeli v mesecu novembru so akcijo 0,0 pametna rešitev, kjer so opozarjali voznike na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola ter hkrati delili alkoteste in letake. Včlanili so 9 novih članov.

V tem letu imajo v načrtu organizirati izlet v Pomurje, mladi se bodo udeležili krvodajalske akcije v Ljubljani, ki jo organizira SDM na nacionalni ravni, v drugi polovici meseca avgusta pa bodo s pomočjo Karitasa oz. Rdečega križa zbirali oblačila, šolske potrebščine in stare knjige za pomoči potrebne. S svojo ekipo se bodo udeležili SDM iger brez meja v Zrečah, večkrat bodo postavili stojnico ob praznikih in pomembnih dnevih ter delili letake in druge rekvizite, organizirali bodo okrogle mize, ki neposredno vključujejo vse generacije ter si izdelali svoje majice s katerimi bodo kazali svojo pripadnost. Prav tako bodo nudili brezplačne inštrukcije za otroke, katerih starši si ne morejo privoščiti dragih inštrukcij in promovirali kandidata za predsednika države dr. Milana Zvera, tako na lokalni, kot regijski ravni.

Po planu dela je sledila razprava na poročila in plan dela. Vsi so se vključili v pogovor in dajali nasvete ter predloge za prihodnje, ki jih bo predsednik tudi upošteval. V nov izvršilni odbor sta bila izvoljena Rok Bukovšek iz Dolge Gore in Dejan Hribernik iz Grobelnega, ki bosta še intenzivneje pomagala pri vodenju in organizaciji dogodkov, ki so bili predstavljeni v planu dela.

Na koncu konference je sledila še kratka predstavitev Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), katero je predstavil predsednik območnega združenja g. Franc Pojbič.

Po končanem uradnem delu je sledila večerja, za katero so poskrbeli gasilci PGD Ponikva, ki se je  ob poslušanju glasbe in medsebojnih pogovorih zaključila pozno zvečer.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več