3.8 C
Šentjur pri Celju
18/04/2024
sentjur.net

Šentjurčani najboljši v veterinarskem znanju

Šentjur, 28. 3. 2024 – V telovadnici OŠ Hruševec Šentjur je potekalo državno tekmovanje v znanju za veterinarske tehnike. Izobraževalni program veterinarski tehnik so na Šolskem centru Šentjur začeli že leta 2018. Program traja štiri leta in se zaključi s poklicno maturo. Dijaki pa se v tem času naučijo izvajati veterinarsko-tehnično oskrbo živali, praktično uporabljajo znanja, pepoznavajo potrebe živali, učijo se humanega odnosa do živali itd. Na šolskem posestvu imajo tudi veterinarsko specializirano učinico, ki obsega recepcijo, sprejemno ambulanto, centralni prostor in kirurški prostor ter s tem omogočajo dijakom pridobivanje praktičnih znanj.

V Sloveniji so tri šole, ki izobražujejo dijake za veterinarskega tehnika – Biotehnična šola Maribor, Biotehnični izobraževalni center Ljubljana in Šolski center Šentjur. Tekmovanje so letos izvedli že tretjič zapored in tokrat so ga izvedli v Šentjurju. Udeležilo se ga je 50 dijakov, od tega po 20 iz Maribora in Ljubljane ter 10 s Šolskega centra Šentjur. “Namen tega tekmovanja je, da se bodoči veterinaski tehniki in tehnice preizkusijo v praktičnem delu,” nam je zaupala ravnateljica ŠCŠ Monika Očko. Letošnje tekmovanje je bilo usmerjeno v kirurgijo – preizkusili so se v znanju kirurških instrumentov ter ostalega znanja o kirurgiji.

Delo tekmovalk in tekovalcev so ocenjevali veterinarji vseh treh udeleženih šol. Po končanju uradnega dela so razglasili rezultate. Med najboljšim petimi tekmovalci so bili kar trije tekmovalci iz Šolskega centra Šentjur, ki so poleg praktičnih nagrad prejeli tudi zlata priznanja. Na četrto mesto se je uvrstila Nina Vavdič, na tretje Nika Gračner, zmagovalka tekmovanja pa je postala Tjaša Colarič. Priznanja sta podeljevala direktor ŠCŠ mag. Branko Šket in ravnateljica Monika Očko. Prireditev je povezovala veterinarka ŠCŠ in odlična pevka Danijela Burjan, ki se na slovenski glasbeni sceni pojavlja pod imenom Buryana. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na Kocenovo soboto preizkusili tudi hitre prste

Tjaša Ferlež

Šentlok zaključil koledarsko leto z medobčinsko trening tekmo

Danijel Berden

Novi diplomanti ŠCŠ stopili na poslovno pot

Jure Godler

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler

Aktivne počitnice na Šolskem centru Šentjur

Jure Godler

Zlati in diamantna maturantka na Šolskem centru Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več