33.4 C
Šentjur pri Celju
01/07/2022
sentjur.net

Šentjurjevo v nedeljo

V nedeljo se je tudi umirilo dogajanje v sklopu Šentjurjevega. Tudi prireditve, napram petkovem in sobotnem dogajanju so bile bistveno manj obiskane. Delno je temu tudi pripomoglo kislo vreme, ki je botrovalo prestavitvi lokacije  Šentjurkevih iger – Šentjurčani Šentjurčanom iz ulice na rezervno lokacijo – šotor po Ipavčevo 17. Turističnemu društvu Šentjur, ki je bilo organizator te prireditve je letos uspelo privabiti samo 4 ekipe mestnih četrti oz primestnih krajevnih skupnosti. Tako so se pod šotorom znašle ekipe Vrbna – Podgrad, Rifnika, Hruševca in Kamenega. Pomerili so se v etno igrah – med drugimi postavljanje maja, oblikovanje izdelka iz gline, ter najbolj naporno tek z vrčem vode okoli cekrve ter drugih. Na koncu je slavila ekipa Vrbno – Podgrada.

Zadnja zanimiva prireditev tega konca tedna je bilo srečanje pihalnih orkestrov. Sodelovali so Slovenskogoriški pihalni orkester KD “Mol” Lenart, Pihalni orkester Slovenj Gradec, Pihalni orkester Šentjur. S tem se je najbolj zgoščeni del Šentjurjevega končal. Naslednji – bisteno manjši sklop pa se nadaljuje naslednji vikend – XXII. Šentjurjeva revija odraslih pevskih zborov in vokalnih skupin, V. razstava starodobnih avtomobilov in motorjev, dan odprtih vrat Muzeja južne železnice, svečana akademija ob prazniku Mestne skupnosti Šentjur in 22-letnici mesta Šentjur in Jurijev koncert ljudskih pevk Pušeljc iz Zgornje Savinjske doline.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več