20.7 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Šentjurska podružnica Intese SaoPaolo banke zapira svoja vrata

Šentjur, 23. 5. 2023 – Šentjurska poslovalnica Intesa SanPaolo banke je pred dnevi komitente obvestila, da se bo poslovalnica v Centru Selič zaprla. Svoje stranke pa napotila v prenovljeno poslovalnico banke na Stanetovo ulico 31 v Celju. V sporočilu so zapisali, da s pripojitvijo manjše poslovalnice večji združujejo moči in zvišujejo kakovost obravnave strank. Komitente banke pa usmerili na uporabo digitalne banke. Na banko pa smo naslovili nekja novinarskih vprašanj.

“Odločitev temelji predvsem na vidnem trendu zmanjšanega obiska poslovalnice na račun povečane uporabe spletnega in mobilnega bančništva med komitenti banke, ki je dodatno dobil pospešek v času epidemije. Tehnološki razvoj običajno spremljajo še spremembe v družbi in v navadah ljudi in v skladu s tem se tudi potrebe in navade uporabnikov bančnih storitev spreminjajo, pri tem pa  bančništvo ni izjema. Prihodnost naših poslovalnic vidimo v zagotavljanju kakovostne svetovalne dejavnosti za zahtevnejše bančne in druge finančne storitve in čedalje manj v izvajanju vsakodnevnih preprostih transakcij. V skladu s strategijo prenove bančne mreže zato nekatere manjše poslovalnice združujemo z večjimi,  ki so lokacijsko bližje in kjer lahko strankam zagotovimo boljšo kakovost storitev,” nam je zaupala Laura Brec Frančeškin iz sektorja za marketing in korporativno komuniciranje.

Bankomat še ostaja

Dodala je, da bo strankam bo omogočen brezplačen prenos poslovanja, prav tako se ne bodo spremenile njihove pogodbe in računi. Preprosta bančna opravila, kot so npr. plačevanje položnic, pologi in dvigi gotovine, postopoma selijo na digitalne kanale – spletno in mobilno banko oziroma bankomat. Slednji bo za dvige gotovine še naprej ostal na trenutni lokaciji poslovalnice Šentjur.

“V banki smo najemnike bančnih sefov že obveščali o selitvi poslovalnice in smo v kontaktu z njimi glede prihodnje uporabe te storitve. Vsem, ki so predčasno prekinili pogodbo o najemu sefa, bomo povrnili sorazmerni del stroškov. Storitev najema bančnih sefov bo omogočala tudi prenovljena poslovalnica v Celju,” je povedala Laura Brec Frančeškin. (Jure Godler)

Sorodne novice

Iz bankomata v Šentjurju odnesli večjo količino denarja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več