17.1 C
Šentjur
17/09/2019
sentjur.net

Šentjurski vokalisti navdušili občinstvo in strokovno ocenjevalko

Šentjur, 16. 5. 2018 – Že drugo leto zapored se je organizatorica območnega srečanja vokalnih skupin Nastija Močnik iz JSKD, tudi na pobudo pevcev, ločila zborovsko območno srečanje in vokalno. Zborovsko območno srečanje je ponavadi konec aprila, sredi maja pa srečanje vokalnih skupin. Vokalne skupine so tudi izrazile željo, da je srečanje v šentjurski farni cerkvi, ki je veliko bolj akustična od Ipavčevega kulturnega centra Šentjur, čemur je organizatorica tudi prisluhnila. Naslov srečanja je Ko ulega mrak se po vasi.

Nastopilo je šest šentjursko-dobjanskih vokalnih skupin: Vokalna skupina Kresnice pod vodstvom Mojce Krevel, Vokalna skupina 7 de’ci pod vodstvom Leona Ašenbergerja, Vokalna skupina Glasovir pod vodstvom Simone Zdolšek, Vokalna skupina Grič pod vodstvom Mateje Rajh Jager, Vokalna skupina Jakobčani pod vodstvom Valentine Černe in Vokalna skupina Nežice pod vodstvom Anje Zdolšek. Vse vokalne skupine so posegle po izključno slovenskih pesmih, kar sicer ni pravilo. Izbrale pa so si predvsem avtorje, kot so Amborž Čopi, Aldo Kumar in drugi, ki sodijo v sam vrh zahtevnosti petja. Vokalne skupine pa so s svojimi nastopi navdušile tudi strokovno spremljevalko srečanja, odlično zborovodkinjo Bernardo Preložnik Kink, ki je po koncu srečanja mentorjem zaupala, da je revija na izredno visoki kakovostni ravni. (Jure Godler, foto: David Novak) 

Sorodne novice

Večer pod lipo z ljudskimi pevci in godci

Jure Godler

Jure Ivanušič navdušil na novem prizorišču v Gorici pri Slivnici

ViP

Organizirali srečanja za starejše in predstavitev oživljanja

Jure Godler

Moja razstava ilustracij

Jure Godler

Na 24. srečanju turističnih društev obvodnih krajev

Jure Godler

Več kot 750 pevcev pelo na regijskem srečanju v IKC

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več