17.9 C
Šentjur pri Celju
13/06/2021
sentjur.net

Šentjurski vokalisti navdušili občinstvo in strokovno ocenjevalko

Šentjur, 16. 5. 2018 – Že drugo leto zapored se je organizatorica območnega srečanja vokalnih skupin Nastija Močnik iz JSKD, tudi na pobudo pevcev, ločila zborovsko območno srečanje in vokalno. Zborovsko območno srečanje je ponavadi konec aprila, sredi maja pa srečanje vokalnih skupin. Vokalne skupine so tudi izrazile željo, da je srečanje v šentjurski farni cerkvi, ki je veliko bolj akustična od Ipavčevega kulturnega centra Šentjur, čemur je organizatorica tudi prisluhnila. Naslov srečanja je Ko ulega mrak se po vasi.

Nastopilo je šest šentjursko-dobjanskih vokalnih skupin: Vokalna skupina Kresnice pod vodstvom Mojce Krevel, Vokalna skupina 7 de’ci pod vodstvom Leona Ašenbergerja, Vokalna skupina Glasovir pod vodstvom Simone Zdolšek, Vokalna skupina Grič pod vodstvom Mateje Rajh Jager, Vokalna skupina Jakobčani pod vodstvom Valentine Černe in Vokalna skupina Nežice pod vodstvom Anje Zdolšek. Vse vokalne skupine so posegle po izključno slovenskih pesmih, kar sicer ni pravilo. Izbrale pa so si predvsem avtorje, kot so Amborž Čopi, Aldo Kumar in drugi, ki sodijo v sam vrh zahtevnosti petja. Vokalne skupine pa so s svojimi nastopi navdušile tudi strokovno spremljevalko srečanja, odlično zborovodkinjo Bernardo Preložnik Kink, ki je po koncu srečanja mentorjem zaupala, da je revija na izredno visoki kakovostni ravni. (Jure Godler, foto: David Novak) 

Sorodne novice

Šentjurčanom voščili kar s stene Centra kulture Gustav

Jure Godler

Matic Romih: »Namesto besed uporabljam melodijo.«

Jure Godler

Izziv p(ol)etja posvetili domovini

Jure Godler

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Po svečnici še o minulem letu v naših župnijah

Jure Godler

Prešernov dan z židanim Francetom in številnimi presežniki

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več