12.5 C
Šentjur pri Celju
13/06/2024
sentjur.net

Sirene, helikopter in več poškodovanih na železniški postaji na Ponikvi

Ponikva, 18. 5. 2024 – V soboto je bilo moč na območju Ponikve slišati in videti več gasilcev, reševalcev in drugih služb za zaščito, reševanje in pomoč. Na železniški postaji Ponikva so uprizorili železniško nesrečo in izvedli napovedano gasilsko vajo, ki so jo skrbno načrtovali dlje časa, saj je bila v svojem tehničnem obsegu zelo zahtevna in kompleksna.

Na Železniški postaji Ponikva je prišlo do trčenja potniškega in tovornega vlaka ter osebnega in kombiniranega vozila, pri čemer se je poškodovalo večje število oseb. Na kraj nesreče so prvi prišli domači gasilci PGD Ponikva. Ob tako masovni in kompleksni nesreči je bilo potrebno aktivirati prav vsa društva Gasilske Zveze Šentjur, poklicno gasilsko enoto Celje, policijo, enote nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Šentjur in Šmarje pri jelšah, aktivirane so bile tudi ekipe prve pomoči Območnega združenja Rdečega križa Šentjur, na pomoč pa je bil poklican tudi helikopter Slovenske vojske.

Velika gasilska vaja je potekala v organizaciji Gasilske zveze Šentjur in Slovenskih železnicam v sodelovanju z gasilskimi društvi in drugimi službami za zaščito in reševanje. Napovedana vaja je bila namenjena tudi gledalcem. Organizatorji so poskrbeli, da so obiskovalcem tudi splotno razlagali dogajanje na gasilski vaji. Vajo na Ponikvi si je ogledalo večje število ljudi, med drugim tudi župan občine Šentjur, mag. Marko Diaci, ki je vajo ob koncu pohvalil in organizatorjem in vsem aktvistom tudi čestital za uspešno in kvalitetno izvedbo same vaje ter vseh prikazov reševanja in posredovanja, ki so jih izvedli. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Na Kocenovo soboto preizkusili tudi hitre prste

Tjaša Ferlež

Ponikva z razstavo v poklon stoletnice Štefke Drolc

ViP

Delovna nesreča in zahtevno reševanje

Tjaša Ferlež

Zaključek Martinovih dni na Ponikvi in krst mladega vina

Urša Kajba

Ob dnevu odprtih vrat pogasili požar z mokrimi krpami

Urša Kajba

Evakuacija POŠ Blagovna

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več