14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Sledili srcu na Žusem in nazaj v Dobrino

Dobrina, 15. 2. 2020 – Člani društva IZVIRI Dobrina so že 24. zapored organizirali Valentinov nočni pohod. Pohodniki so iz Dobrine, kjer so se zbrali pred Gasilskim domom Dobrina, začeli slediti velikemu srcu, ki je diktiral tempo in se podali proti vrhu Žusma. Valentinovo je praznik zaljubljencev in praznik ljubezni, ko pomlad naznanja prebujajoča se narava. “Zavetnik pohodnikov je bil sv. Valentin in zaradi njega smo se zbrali na še enem tradicionalnem pohodu,” je uvodoma pozdravila pohodnike Danica Recko. “Tudi letos bomo izkoristili ta vzpon za prijetno druženje ob svojih prijateljih in znancih,” je še dodala organizatorica.

Pohoda se je udeležilo okoli 250 pohodnikov iz različnih krajev Slovenije, med njimi kar lepo število otrok. Preden so začeli s pohodom, so razdelili nekaj nagrad. Najmaljša “pohodnica” je bila 5-mesečna Sofija, najstarejši pohodnik pa Janko Užmah iz Babne vasi pri Celju, ki se je na pohod podal pri 71. letih. Pot je pohodnike vodila po panoramskih žusemskih gričih, pohodnike pa je vodil Branko Kovač. Kolona se je prvič na okrepčilu ustavila na Vrhonci pri Žlendrovih ter kmalu nadaljevala pot proti končnemu cilju – vrhu dveh cerkva. Ena je posvečena sv. Jakobu, druga pa sv. Valentinu. V slednji so pohodniki ob spremlavi orgel, na katere je igral Peter Krč, tudi zapeli.

Ob vrnitivi nazaj v Dobrino so izžrebali tudi vstopnice. Panoramski polet s športnim letalom je prejel Franc Šeliga iz Šentvida pri Grobelnem, drugo in tretjo nagrada pa sta prejela Miran Kladnik iz Košnice in Sandi Maček s Prevorja. Oba se bosta lahko z ladjo odpreljala iz Pirana v Benetke. (Jure Godler, foto: Franci Hrovatič)    

Sorodne novice

Znova vesela noč v Dobrini

ViP

Zborovali v društvu Izviri Dobrina

Jure Godler

Zlata poroka: Zjutraj v hlevu, popoldne slavljenca zlate poroke

Jure Godler

45. pohod po krajevni skupnosti Ponikva

Tjaša Ferlež

Širok opus Daniela Artička dobil svoj prostor

ViP

Po korona pavzi, ponovno na pohod

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več