6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Sledili srcu na Žusem in nazaj v Dobrino

Dobrina, 15. 2. 2020 – Člani društva IZVIRI Dobrina so že 24. zapored organizirali Valentinov nočni pohod. Pohodniki so iz Dobrine, kjer so se zbrali pred Gasilskim domom Dobrina, začeli slediti velikemu srcu, ki je diktiral tempo in se podali proti vrhu Žusma. Valentinovo je praznik zaljubljencev in praznik ljubezni, ko pomlad naznanja prebujajoča se narava. “Zavetnik pohodnikov je bil sv. Valentin in zaradi njega smo se zbrali na še enem tradicionalnem pohodu,” je uvodoma pozdravila pohodnike Danica Recko. “Tudi letos bomo izkoristili ta vzpon za prijetno druženje ob svojih prijateljih in znancih,” je še dodala organizatorica.

Pohoda se je udeležilo okoli 250 pohodnikov iz različnih krajev Slovenije, med njimi kar lepo število otrok. Preden so začeli s pohodom, so razdelili nekaj nagrad. Najmaljša “pohodnica” je bila 5-mesečna Sofija, najstarejši pohodnik pa Janko Užmah iz Babne vasi pri Celju, ki se je na pohod podal pri 71. letih. Pot je pohodnike vodila po panoramskih žusemskih gričih, pohodnike pa je vodil Branko Kovač. Kolona se je prvič na okrepčilu ustavila na Vrhonci pri Žlendrovih ter kmalu nadaljevala pot proti končnemu cilju – vrhu dveh cerkva. Ena je posvečena sv. Jakobu, druga pa sv. Valentinu. V slednji so pohodniki ob spremlavi orgel, na katere je igral Peter Krč, tudi zapeli.

Ob vrnitivi nazaj v Dobrino so izžrebali tudi vstopnice. Panoramski polet s športnim letalom je prejel Franc Šeliga iz Šentvida pri Grobelnem, drugo in tretjo nagrada pa sta prejela Miran Kladnik iz Košnice in Sandi Maček s Prevorja. Oba se bosta lahko z ladjo odpreljala iz Pirana v Benetke. (Jure Godler, foto: Franci Hrovatič)    

Sorodne novice

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež

Aktivno medgeneracijsko povezovanje v Dobrini

Tjaša Ferlež

S kulturnim korakom na pot

Jure Godler

Prehodili 20 km dolgo pot

Jure Godler

Valentinov pohod na Žusem

Tjaša Ferlež

Zgodbe o hribih in gorah iz naše okolice

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več