4.7 C
Sentjur
23/02/2020
sentjur.net

Sodelovanje z gasilsko zvezo tudi v letu 2019

Šentjur, 23. 1. 2019 – Župan mag. Marko Diaci je v sredo sprejel predstavnike Gasilske zveze Šentjur in vodstva prostovoljnih gasilskih društev, ki so del zveze. Na srečanju so podpisali tudi pogodbo o opravljanju lokalne gasilske javne službe v letu 2019.

Predsednik Gasilske zveze Šentjur Aleš Guzej se je najprej zahvalil vsem predstavnikom društev za vse opravljene naloge in sodelovanje z Gasilsko zvezo Šentjur v preteklem letu. Kot je povedal Guzej, so imeli lani dokaj mirno leto, še posebej v zvezi z intervencijami. “Večjih naravnih nesreč, kot so poplave, neurja, ni bilo, kar se tudi pozna pri samih intervencijah. V preteklem letu smo jih imeli tako slabih štirideset. Predvsem smo reševali, vetrolome, visok sneg, gasili požare na stanovanjskih hišah, ne stanovanjskih objektih, na požarnih sredstvih, imeli smo tudi tehnično reševanje, pomagali smo pri ponesrečencih, ki so potrebovali nujno helikoptersko pomoč.

1450 intervencijskih ur

Kljub majhnemu številu intervencij so gasilci v preteklem letu opravili 1450 intervencijskih ur. Gasilci so tekom preteklega leta dajali velik poudarek na usposabljanje, izpeljali so kar nekaj uspešnih tečajev in usposabljanj. Njihova volja in trud se kažeta tudi v tem, da ekipe žanjejo dobre rezultate, tako v zvezi kot tudi zunaj nje. Kot je za konec še povedal predsednik, se bodo tudi v letošnjem letu držali enakih smernic kot lani.

Župan je uvodoma pozdravil vse predstavnike gasilske zveze in prostovoljnih gasilskih društev, izpostavil dobro sodelovanje na vseh ravneh in se tudi v imenu občank in občanov zahvalil gasilcem za njihovo požrtvovalno delo. Leto, ki se izteka, je bilo glede vremenskih in naravnih nesreč do občine Šentjur nekoliko bolj prizanesljivo kot prejšnja leta, vseeno pa gasilci pod strokovnim vodstvom ohranjajo visoko stopnjo pripravljenosti, skrbijo za izobraževanje, opremo in podmladek.

Župan jim je čestital za številne dosežke na različnih tekmovanjih, kjer so se dobro odrezale vse generacije gasilcev šentjurske občine, predvsem pa pozval k aktivnemu povezovanju ter sodelovanju tudi v bodoče. “Vsi občanke in občani se zavedamo vaše vloge v lokalnem okolju in dejstva, da ste nepogrešljivi ter opravljate številne naloge,” je med drugim poudaril župan Diaci. Za konec je povedal še, da se bodo v prihajajočem letu trudili, da bodo gasilsko dejavnost pravilno finančno ovrednotili, čeprav se po njegovem mnenju dela gasilcev ne zmore ovrednotiti.

(Tjaša Ferlež, Foto: Milan Kukovič)

Sorodne novice

Občina Šentjur bo tudi naprej podpirala naše gasilce

Jure Godler

Lokarčani in Lokarčanke z dvema zmagama

Jure Godler

Skupščina Gasilske zveze Šentjur

Tjaša Ferlež

Kviz gasilske mladine

Tjaša Ferlež

Novega predsednika GZS sprejel župan

Jure Godler

Menjava na predsedniškem mestu GZŠ

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več