7.8 C
Šentjur pri Celju
15/05/2021
sentjur.net

ŠŠO-jevci navdušili v Gorici pri Slivnici

Gorica pri Slivnici, 7. 2. 2018 – Predvečer slovenskega kulturnega praznika je bil za krajane Gorice pri Slivnici obarvan zelo kulturno. Najprej so otvorili prenovljeno avlo Kulturnega doma Gorica pri Slivnici, nato pa so člani Kulturnega društva Gorica pri Slivnici pripravili koncert odlične vokalne zasedbe Šaleškega študentskega okteta. Fantje, ki zase pravijo, da so skupina z najbolj zlaganim imenom – namreč večina od njih ne živi več v Velenju, študentje že dolgo niso več, pa tudi oktet niso, saj jih na odru stoji devet.

Koncert je povezoval kar njihov pevec in tudi komik Uroš Kuzman, ki zase pravi, da v prostem času uči na fakulteti za matematiko – Kuzman ima doktorat in je asistent na prej omenjeni fakulteti. V zelo zanimivem vodenju koncerta, kjer so se poslušalci lahko dodobra nasmejali šalam, poleg tega pa poslušali odlično vokalno skupino, ki se odlikuje ne samo po petju, temveč tudi po odličnih interpretacijah pesmi. Slišati je bilo nekaj izvirnih pesmi – nemško tradicionalno Kiss kiss, ki jo je izvrstno odpel Jože Doberšek v popolni turščini. Prav tako so se člani skupine šalili na račun Velenja, svojih deklet in še marsičesa.

Za konec se je z njimi pošalil tudi organizator koncerta Vid Palčnik, ki je Kuzmanu izročil simbolno darilo – kekse, ki nimajo v imenu črke r, saj voditelj rahlo pogrkuje. Ta pa mu ni ostal dolžan ter je izpostavil, da je dobil kekse Rosandine dobRote. Veliko kulturnih dogodkov v letu pa je poslušalcem zaželela tudi Barbara Gradič Oset, predsednica kulturnega društva, ki jo bo kmalu na čelu društva zamenjala Patricija Palčnik. Poslušalci so z dolgim aplavzom kar trikrat priklicali ŠŠO-jevce nazaj na oder. Odličen nastop in koncert pa bo marsikateremu ostal še dolgo v spominu. (Jure Godler)

Sorodne novice

Kulturno obarvani dnevi na OŠ Hruševec Šentjur

Jure Godler

Uspešnica Vlada Kreslina v šentjurskih rokah

Jure Godler

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP

Z Jasno Tuta so se potepali po Francoski Polineziji

Jure Godler

Prazniku kulture posvetili recital Prešernovih pesmi

Jure Godler

Kulturni praznik: Slovenija skozi oči naših priseljencev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več