21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Starodobniki odgnali dež

Šentjur, 27. 4. 2014 – Klub starodobnikov ”Večno mladi” Šentjur je letos pripravil že osmo tradicionalno srečanje starodobnih vozil. Zbiranje vozil se je pričelo že ob 8. uri zjutraj ob Muzeju Južne železnice Šentjur. Po prijavi vseh udeležencev je sledil pozdravni govor predsednika kluba Rudija Ferleža in župana občine Šentjur mag. Marka Diacia. Obiskovalci so imeli tudi letos priložnost, da si napasejo oči na zelo zanimivih in lepo ohranjenih restavriranih vozilih različnih znamk. Tudi letos je bilo največ avtomobilov, manjkalo pa ni niti motorjev in koles. Prireditev so ponovno obiskali kolesarji Rovtarji iz Škofje Loke ter kolesarsko društvo Juršinci. Obisk so dobili celo iz Nemčije in sosednje Hrvaške.

Na pot

Največja pridobitev v klubu je bilo kolo iz leta 1886 velociped ali po domače kostolomec. Lastniki jeklenih lepotcev so se letos odpravili na panoramsko vožnjo preko Gorice pri Slivnici, Žegarja, Lesičnega, Šentvida pri Planini na Planino pri Sevnici, kjer je bil tudi malo daljši postanek s pogostitvijo. Na prireditvenem prostoru se je dogajalo ves dan. Za zabavo so poskrbeli člani skupine Pegaz iz Rogaške Slatine ter plesalke plesne skupine Zumba iz Aspare Šentjur. Na prizorišču je bilo moč opaziti tudi policiste, šentjurske gasilce ter predstavnike avto šole Šolskega centra Šentjur. Bil je tudi bogat srečelov ter nagradna igra, ki pa je žal ni nihče osvojil. Organizatorji so bili s prireditvijo zelo zadovoljni, saj jih je ponovno ubogalo vreme. Ocenjujejo, da se je letošnje razstave starodobnikov udeležilo približno 240 vozil, podobno lansko leto. Na vožnjo so se podali tudi kolesarji, in sicer samo do Gorice pri Slivnici, kjer so imeli pri gostilni Lesjak krajši postanek.

Nastanek kluba

Leta 2006 se je našla skupina zanesenjakov z Rudijem Ferležem in Renatom Kumrom, ki so ustanovili klub starodobnikov ”Večno mladi” Šentjur. V klubu je trenutno prijavljenih 65 članov in ena članica. Klub je zelo aktiven, saj so v lanskem letu prejeli priznanje Občine Šentjur za uspešno delo in za promocijo občine po celi Sloveniji. Klub je odprt za vse ljubitelje, ki se želijo včlaniti. Vsak drugi petek v mesecu imajo redni sestanek. (V. A.)

Sorodne novice

Ljubezen do starodobništva ne usahne

Jure Godler

Jumbo plakat na razstavni Kocki

Jure Godler

Na Starih Slemenih pripravili razstavo o XIV. diviziji

Jure Godler

Dvajset akvarelnih podob Zgornjega trga

Jure Godler

Starine popeljali po Kozjanskem

ViP

Trenutki folklore in tehnike skozi čas

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več