28.7 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net
suša (foto: Pixabay)

Ste utrpeli škodo zaradi suše?

Občina Šentjur obvešča, da bo na podlagi sklepa št. 844-18/2022-13 – DGZR z dne 12. 8. 2022, Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje zbirala vloge oškodovancev, ki so utrpeli škodo na kmetijskih pridelkih zaradi posledic suše v letu 2022.

Prosimo, da škodo prijavljajo le tisti oškodovanci, ki so dejansko utrpeli škodo. Pogoj je tudi, da so oškodovanci vpisani v register kmetijskih gospodarstev oz. imajo številko KMG-MID. Če KMG-MID ni urejen na datum 31. 5. 2022, oškodovanec ni upravičen do državne pomoči.

Navedene površine in kulture morajo biti skladne s podatki v subvencijski vlogi oz. z zadnjim izpisom iz registra kmetijskih gospodarstev, če vloga ni bila oddana.

Obrazec 2 mora biti dvakrat podpisan in obvezno vsebovati naslednje podatke:

  • ime in priimek nosilca kmetijskega gospodarstva
  • davčna številka nosilca
  • naslov nosilca
  • KMG-MID iz registra kmetijskih gospodarstev (če KMG-MID ni urejen na datum 31.05.2022, ni upravičen do državne pomoči)
  • GERK – številka GERK-a
  • VRSTA KULTURE in ŠIFRA – seznam priznanih kultur iz Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode
  • POŠKODOVANOST – dejanski odstotek poškodovanosti
  • POVRŠINA POŠKODOVANE KULTURE – dejanska površina poškodovane kulture v arih v GERK-u.

Poleg vseh zahtevanih podatkov na obrazec pripišite tudi vašo telefonsko številko. K izpolnjenemu obrazcu priložite kopijo obrazca D iz subvencijske vloge oz. izpis iz registra kmetijskih gospodarstev. Vlogi priložite tudi fotografije, s katerimi izkazujete nastanek škode in stanje poškodovanosti.

Obrazec 2 je na razpolago na sedežu Občine Šentjur in na spletni strani občine kot priloga pozivu.

Za pomoč pri izpolnjevanju obrazca se lahko obrnete na pristojno kmetijsko svetovalno službo. Kontaktni osebi za dodatne informacije na občini sta Martina Ljubej (03 747 13 19, martina.ljubej@sentjur.si) in Nina Veniger (03 747 13 34, nina.veniger@sentjur.si).

Čitljivo izpolnjeno in dvakrat podpisano prijavo oškodovanci v času uradnih ur dostavijo na sedež Občine Šentjur, Mestni trg 10, Šentjur do vključno srede, 14. septembra 2022. (Občina Šentjur)

Sorodne novice

Poziv občanom, ki so utrpeli škodo ob potresu 29. 12. 2020

Jure Godler

Prijava škode po suši 2017

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več