-1.7 C
Sentjur
25/01/2020
sentjur.net

Štirje asi razstavljali v Hlebinah

Hlebine, 14. 9. 2018 – Na Hrvaških Hlebinah so štirje šentjurski likovni umetniki Ivo Brodej, Dragan Podovac, Robert Podpečan in Martin Čater razstavljali v Galeriji Josipa Generalića. Razstavo so poimenovali Harmonija štirih palet. “Želja in ideja po razstavi je začela gorieti pred dobrim letom, in sicer na pobudo Mirjane Lulić,” pripoveduje Martin Čater. S tem so našim likovnikom poklonili za ves trud in sodelovanje, ki poteka med Hlebinam in Šentjurjem. “Zelo smo bili veseli, da smo prejeli vabilo družine Generalič, in ponosni, da lahko razstavljamo z tako velikimi umetniki, kot sta Ivan in Josip Generalić. Nam pa možnost, da smo razstavili v Hlebinah pomeni, kot da bi dobili oskarja za žilvljenjsko delo,” še doda navdušeno. O razstavi so izdelali tudi katalog.

Po otvoritivi razstave se je četverica udeležila tudi svečane seje občine Hlebine v kulturnem domu v Hlebinah. Seje se je udeleželi tudi Matjaž Marko iz slovenskega veleposlaništva. Občini Hlebine pa so likovniki izročili listino iz leta 1901, ki jo je kupil Čater preko avkcijske hiše. Zgodovinska listina se nanaša na Občino Hlebine iz leta 1901. Hlebinskim gasilcem, so ob prazniku poslali darilo – gasilsko cev – tudi gasilci PGD Šentjur. Čater pa doda, da si želi, da bi sodelovanje dveh občin trajalo še mnoga leta. Razstavljalci pa se za podoporo zahvaljujejo družini Generalić – Anamariji, Ivanu, Marjani in Mirjani Luić, občini Hlebine in načelnici Božici Trnski, občini Šentjur, županji Križevačke-Koprivniške županije, Juditi Methans Šarlah in Ambasadi Slovenije v Zagrebu. (Jure Godler, foto: osebni arhiv Martina Čatra)

 

 

Sorodne novice

Franjo Malgaj v številnih podobah na Ipavčevi paleti

Jure Godler

Šentjurska likovnika obiskala Mata Croata

Jure Godler

Tema ustvarjanja je bil Franjo Malgaj

Jure Godler

Šentjurčani na treh zaporednih razstavah

Jure Godler

Ob prazniku so si Šentjurčani podarili Jazzvo

ViP

20 let ustvarjanja s čopičem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več