7.9 C
Šentjur pri Celju
24/02/2024
sentjur.net

Terezija Frece praznovala 80 let

Dobje pri Planini, 7. 10. 2023 – Pred nekaj dnevi je svoj osemdeseti rojstni dan praznovala Terezija Frece iz Dobja pri Planini. Mama, babica in prababica Terezija Frece se je rodila v Dobju kot deveti otrok v družini Guček. Njen oče je okrog delal kot tesar in krovec, mama pa je bila doma kot gospodinja, ki je ob enem skrbela za dom in družino. Terezija je v šolo hodila v Dobje, nekaj časa, preden se je poročila, pa je delala tudi kot varuška otrok v Latkovi vasi, občasno pa je pomagala tudi v nasadih hmelja.

Ko se je poročila s svojim možem, je tudi ona ostala doma, gospodinjila ter skrbela za družino. Z možem so se jima v življenju rodili trije otroci, dve hčerki in sin, pri katerem danes tudi živi. Kljub temu, da njena pot ni bila vedno lepa, je Terezija s strumnim korakom premagala vsako oviro in šla naprej skozi življenje. Danes ima že kar šest vnukov in šest pravnukov, ki jo v življenju poleg njenih otrok, prijateljev in sorodnikov močno osrečujo.

Srečo in veselje pa so s Terezijo delili tudi vsi, ki so ji za njen jubilej pripravili presenečenje, kot veleva tradicija. Poleg vseh lepih želja njenih najbližjih, sorodnikov, prijateljev in sosedov, pa so ji čestitke prišli izreči tudi župan Občine Dobje Franc Leskovšek ter predstavniki rdečega križa Mojca Gračner, Alojz Antlej in Silva Antlej. Za presenečenje slavljenke so poskrbeli njeni domači, piko na i praznovanju pa je zagotovo dodala glasba, ki je v Frecetovem domu še kako živa.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več