0.1 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Tradicionalna gasilska vaja treh občin

Jurklošter, 20. 10. 2023 – Ob mesecu požarne varnosti so se že zvrstile vaje gasilskih društev, kjer se velikokrat gasilska društva med seboj povežejo in sodelujejo. Ni pa nujno, da med seboj sodelujejo samo društva znotraj občinskih meja. Tako so v Mariji vasi, ki spada pod krajevno skupnost Jurklošter, pripravili vajo treh občin.

Do požara naj bi prišlo zaradi napake na električnem omrežju. Gasilci PGD Planina, PGD Dobje in PGD Jurklošter so nemudoma prispeli na kraj dogodka in začeli z reševanjem. Ob prihodu jim je domačin povedal, da se dvema osebama ni uspelo rešiti iz objekta. Zaradi tega je bilo potrebno opraviti reševanje pogrešanih oseb. Ob iznosu poškodovanih oseb je zanje poskrbela ekipa prve pomoči civilne zaščite občine Dobje, kasneje pa so jih predali v roke pristojne službe.

Po čiščenju požarišča in pregledu prostorov, ki so bili neposredno ogroženi, so ugotovili, da ni več nevarnosti za ponovitev pojava ognja, zato so enote orodje pospravile in se vrnile v gasilske domove, kjer so opravile še analizo opravljene operativne vaje. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Delovna nesreča in zahtevno reševanje

Tjaša Ferlež

Ob dnevu odprtih vrat pogasili požar z mokrimi krpami

Urša Kajba

Evakuacija POŠ Blagovna

Tjaša Ferlež

Novo gasilsko vozilo v Dobju bo leta 2025

Tjaša Ferlež

Hitra vožnja je pustila posledice

Tjaša Ferlež

Je za požar kriva kuhalna plošča?

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več