11.8 C
Šentjur pri Celju
22/03/2023
sentjur.net

Tralala hopsasa pustne smo šeme

Gorica pri Slivnici, 21. 2. 2023 – V Vrtcu Šentjur, enoti Slivnica, smo se na pust pripravljali že tretji teden v februarju. Preko fotografij in videoposnetkov smo spoznavali tradicionalne slovenske maske –  kurente, laufarje, škoromate in coprnico Uršulo. Iz odpadnega materiala in papirja smo izdelovali kurente, barvne verige in pustne maske (krinke). Z različnimi izdelki otrok, ki so jih spremljale živopisane barve, kot se za pust spodobi, smo opremili igralnice ter garderobo.

V vrtec niso prišli otroci

V igralnicah so otroci imeli na voljo tudi različne pustne kostume, s katerimi so se šemili. Končno je prišel težko pričakovani pustni torek. Ta dan v vrtec niso prišli otroci, ampak princeske, Pike nogavičke, metuljčice, pikapolonice, junaki, policisti in še mnoge druge vesele maškare. Že zjutraj smo se posladkali s krofi, ki ta dan seveda niso manjkali. Nato je sledilo predstavljanje pustnih mask ter veselo rajanje ob pustni glasbi. Vse tri skupine smo se odpravile tudi na pustno povorko po bližnji okolici Slivnice. Z glasnim petjem in vriskanjem smo pustne šeme preganjale zimo.

Pustni torek si bomo najbolj zapomnili po obisku kurentov, ki so nas obiskali skupaj z ostalimi pustnimi maskami iz osnovne šole Slivnica. Pustne dejavnosti so na lica otrok privabile otroško veselje, smeh ter razigranost ob vživljanju v najljubše pustne šeme. (Otroci in vzgojiteljice iz enote Slivnica)

 

Sorodne novice

Dojenček na obisku v vrtcu

Jure Godler

Vrtec Šentjur vabi k vpisu predšolskih otrok

Jure Godler

Kmalu več prostora v Vrtcu Šentjur – enoti Planina

Jure Godler

Pohod z lučkami

Jure Godler

Vrtčevski pisani oktober v enoti Pešnica

Jure Godler

Otroci v vrtcu sešili odejico prijateljstva

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več