1.9 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Tudi Šentjurčani bodo zbirali za hrvaško Petrinjo

Šentjur, 31. 12. 2020 – Pred dnevi je Hrvaško in mestece Petrinja z okolico stresel močan potres. Slovenci smo bili med prvimi, ki so se odzvali in bili pripravljeni pomagati. V teh dneh je skozi Slovenijo steklo veliko število konvojev pomoči. Pridružili so se tudi številni prostovoljci, gradbeniki, gasilci in drugi humanitarci. Pomoč so organizirala številna slovenska mesta, tem pa se je danes s pozivom “Humanitarna akcija za Hrvaško” pridružil tudi Šentjur. Za to akcijo stojita Martin Čater in DLU-Rifnik Šentjur s podporo Občine Šentjur.

Akcija se bo začela v ponedeljek. 4. 1. 2021, zbiranje hrane in materialnih potrebščin pa bo trajalo vse do četrtka, 7. 1. 2021. Humanitarna akcija bo potekala v prostorih Gasilskega doma Šentjur, po pogovorih s prijateljih na Hrvaškem pa primankuje predvsem:

  • higienskih potrebščin,
  • zaščitnih mask, rokavic, razkužil,
  • elektro materiala
  • in hrane.

Donacije bodo v Gasilskem domu Šentjur sprejemali od 17.00 do 19.00 ure. “Med delovanjem Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur smo v dvajsetih letih navezali pristne prijateljske odnose s Hlebinami in Županijo Koprivnica. Ravno ti ljudje in njihova županja sta naša zveza, da bodo zbrana sredstva dostavljena tja, kjer so res najbolj potrebna,” nam je zaupal Čater. Pridružimo se humanitarni akciji in dokažimo, da smo tudi Šentjurčani širokogrudni! (Jure Godler, foto: 24sata)

Sorodne novice

Šentjurčani prejeli zahvalo za humanitarno pomoč

Jure Godler

Na pomoč priskočili tudi živalim v Petrinji

Tjaša Ferlež

Tudi Šentjurčani na pomoč Petrinji

Tjaša Ferlež

Šentjurska likovnika obiskala Mata Croata

Jure Godler

20 let ustvarjanja s čopičem

Jure Godler

Štirje asi razstavljali v Hlebinah

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več