14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Tudi zaposleni v Jagru na Špartanskem teku v Kranjski Gori

Krajnska Gora, 5. 5.2023 – Spartan Race je eno izmed tekmovanj teka z ovirami svetovnega kova. Tekmovanje izvira iz leta 2007 in ga je ustanovil Joe De Sena. Tekmovanje poteka v treh kategorijah: Open, ki je mišljeno bolj kot zabava in druženje; Age Group, ki je tekmovalno znotraj starostne skupine petih let, Elite pa so vrhunski tekmovalci. Tako tudi v Sloveniji poteka tekmovanje na treh razdaljah: Sprint 5 km –  20 ovir,  Super 10 km –  25 ovir in Beast 21 km – 30 ovir.

Pobudnik in organizator športnih dejavnosti v podjetju Jager d. o. o., Aleš Pongračič, pove: »Na začetku sem dal pobudo direktorjem, če bi morda mene sponzorirali na tekmovanju, ki je potekalo prvo leto v Krajnski Gori na smučišču in okolici. Ideja je obrodila sadove, dejali so: ‘Vprašaj, ali bi kdo šel?’ in takrat smo se dogodka iz podjetja Jagros d.o.o. udeležili Aleš Pongračič, Šentjurčan Tomo Gomzej in Aleš Anderluh«. Na začetku leta 2020 je bila tam samo 5-kilometrska proga, vendar so že takrat zabeležili zelo dobre čase in tudi uvrstitev med deseterico.

Mogoče tudi na mednarodna tekmovanja

Leta 2022 sta tekmovanje ponovila dva udeleženca, le da je celotno tekmovanje potekalo v nordijskem centru Planica, kjer so bile na voljo vse tri razdalje in različne skupine: Open, Age Group in Elite. Tekmovanja sta se udeležila Aleš Anderluh v Open kategoriji 5 km in Aleš Pongračič, ki se je podal v skupino Elite in osvojil celotno Trifecto, kar pomeni, da je premagal vse tri proge: 5 km, 10 km in 21 km in si prislužil možnost nastopa na svetovnem prvenstvu, ki je tisto leto potekalo v Grčiji, v sami Šparti, ter evropsko prvenstvo v Združenem Kraljevstvu. Mednarodnih tekmovanj se za enkrat nisi udeleževali, morda pa v prihodnje.

Ker je to rastoča in zanimiva panoga, so dali pobudo, če se bi kdo iz podjetja Jagros pridružil, pa morda samo na Open kategoriji 5 km tudi letos in da naredijo zabaven team building. Zbralo se jih je dovolj in tako so se udeležili Tomo Gomzej in Aleš Anderluh v Open 21 km, Aleš Pongračič v skupini Elite 21 km. Naslednji dan pa so na Open 5 km predstavljali podjetje Jagros d. o. o. kot ekipo, kjer so sodelovali: Aleš Pongračič, Denis Kličič, Sebastjan Cerovski, Barbara Kitak, Dunja Križanec, Monika Visenjak, Lucijan Kantoci, Matija Rampre, Mitja Prah, Simona Medved Tarkuš ter Valentina Drofenik.

2000 tekmovalcev

»Prebili smo led, zanimanje za tovrstne športe pa narašča tudi v našem podjetju, saj ima tekmovanje tudi življenjsko in poslovno noto: ‘Ovire so zato, da jih premagamo, sami ali s pomočjo. Ne obstaja vprašanje ali bomo, le vprašanje: Kako bomo?’ Na Spartan Race Kranjska Gora 2023 se je zbralo okrog 2000 tekmovalcev iz različnih koncev sveta. V podjetju Jagros d. o. o. se v sklopu druženja in ohranjanja ne samo poslovnih vezi podajamo tudi na dogodke, kot so Gladiator Celje, Maribor in Gornja Radgona, Red Bull Planica 400, Rokov tek po Šmarskih bregih, Afroditin tek v Rogaški Slatini, tek v Izoli, nočni tek na Kalvarijo v Mariboru in še in še … V podjetju spodbujamo zdrav način življenja in kolikor se le da, pri tem tudi pomagamo, omogočimo obiske fitnesa, saj tako utrjujemo družabne vezi ter komunikacijo. Vsi  poznamo tisti rek Zdrav duh v zdravem telesu,« je povedal Boštjan Jager, direktor podjetja. (Milenka Blažević, foto: Nik Bertoncelj, Darja Prah)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več