16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Turistično-kolesarska steza – nov korak k oživitvi jezera

Lipovec, 1. junij 2016 – Pa smo jo dočakali, težko pričakovano sklenitev turistično-kolesarske steze okoli Slivniškega jezera. To je le del celotne poti, za katero je, kot smo leta 2013 poročali tudi na našem portalu, občina podpisala pogodbo z izvajalcem na Ramni plaži.

Odprtja se je minulo sredo v Lipovcu udeležilo več deset domačinov, prav tako tudi gostje. Vse je na začetku pozdravil predsednik sveta KS Slivnica pri Celju Janez Palčnik in poudaril pomembnost takšne infrastrukture za Slivniško jezero in razvoja turizma ob njem. Predvsem z zahvalo je besedo nadaljeval predsednik lokalne vaške skupnosti Martin Cmok ml. in se pošalil na račun dvomov o tako hitrem dokončanju cestnega odseka, dolgega 450 metrov. Priprava ustroja, razširitev ter asfaltiranje ceste, dograditev mostu in ureditev rečne struge je namreč trajala okoli devet mesecev. Župan mag. Marko Diaci je prav tako izrazil zadovoljstvo z opravljenim delom, ki bo pomagalo oživiti jezero: ”To je še en korak naprej k oživitvi našega Slivniškega jezera, seveda pa je pred nami še mnogo korakov, ki jih bomo morali v prihodnosti še prehoditi”. V nadaljevanju se je župan dotaknil tudi finančne perspektive nove poti: ”KS Slivnica pri Celju je pri tem projektu, težkem skoraj 50.000 €, prispevala okoli 19.780€, 2.500€ je prišlo s strani Ribiške družine Voglajna, preostanek pa je prispevala Občina Šentjur. Zahvalil bi se tudi krajanom, saj so tudi sami opravili veliko dela.”

Češnjo na vrhu torte pohval pa sta dodala še podžupan Občine Šentjur Robert Polnar ter predstavnik podjetja RTG Slivniško jezero Ivan Moser. Po prerezu traku so zbrani pokramljali še ob rujni domači kapljici ter domačih dobrotah, nato pa druženje nadaljevali še ob Slivniškem jezeru, ki že nestrpno čaka, da se ga končno obudi. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Ministrica tudi uradno odprla most in cesto

Jure Godler

Lesen stebriček preprečil najhuje

Jure Godler

Dramlje se razvijajo tudi z novo cesto

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več