10.9 C
Šentjur pri Celju
21/09/2020
sentjur.net

Učenci OŠ Dobje »Uživajo v zdravju«

Na OŠ Dobje se z novembrom končuje pilotni projekt “Uživajmo v zdravju” pod okriljem Irene Simčič z Zavoda RS za šolstvo. Projekt poteka v sodelovanju z NIJZ, Univerzo v Ljubljani, Institutom Jožefa Štefana, Fakulteto za zdravstvene vede Univerze v Mariboru in Fakulteto za zdravstvo iz Jesenic. Namen projekta je obvladovanje in preprečevanje bolezni, povezanih z življenjskim slogom, in zmanjševanje neenakosti v zdravju. Poudarek je na prehranjevanju, gibanju, preprečevanju in obravnavi debelosti pri otrocih, mladostnikih ter odraslih.

Projektni tim na OŠ Dobje sestavlja 5 učiteljic s kordinatorico Magdaleno Doberšek. Članice tima na rednih mesečnih sestankih zbirajo ideje in jih vpeljujejo v šolsko in izvenšolsko delo. Tako so učenci OŠ Dobje pridobili osvežen jedilnik pri malici in kosilu, rojstne dni praznujejo z živili brez sladkorja, v dopoldanskem času se udeležujejo aktivnega odmora in minute za zdravje, tekmujejo v peš hoji v šolo in iz nje ter se udeležujejo posebne gibalne vadbe za zdravstveno ogrožene. Za učence in starše so organizirali tudi kuharske delavnice in delavnico o prehranskem opismenjevanju ter zdravem načinu prehranjevanja. Njihov slogan dopolnjuje Hipokratov rek: Naša hrana in gibanje naj bosta zdravilo in zdravilo naj bosta naša hrana in gibanje! (Lea Gosar, članica projektnega tima Uživajmo v zdravju)

Sorodne novice

Ura angleščine povezala učence 13 osnovnih šol iz 12 držav

Jure Godler

Prejeli smo: O varnosti motoristov na OŠ Dobje

Jure Godler

Mini Planica na OŠ Dobje

Jure Godler

Osnovna šola Dobje na Danskem

ViP

Superlativi za edino predstavnico odličnjakov

Jure Godler

Prejeli smo: OŠ Dobje najboljša v Savinjsko-Koroški regiji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več