3.1 C
Šentjur pri Celju
01/12/2022
sentjur.net

Učenci OŠ Dobje »Uživajo v zdravju«

Na OŠ Dobje se z novembrom končuje pilotni projekt “Uživajmo v zdravju” pod okriljem Irene Simčič z Zavoda RS za šolstvo. Projekt poteka v sodelovanju z NIJZ, Univerzo v Ljubljani, Institutom Jožefa Štefana, Fakulteto za zdravstvene vede Univerze v Mariboru in Fakulteto za zdravstvo iz Jesenic. Namen projekta je obvladovanje in preprečevanje bolezni, povezanih z življenjskim slogom, in zmanjševanje neenakosti v zdravju. Poudarek je na prehranjevanju, gibanju, preprečevanju in obravnavi debelosti pri otrocih, mladostnikih ter odraslih.

Projektni tim na OŠ Dobje sestavlja 5 učiteljic s kordinatorico Magdaleno Doberšek. Članice tima na rednih mesečnih sestankih zbirajo ideje in jih vpeljujejo v šolsko in izvenšolsko delo. Tako so učenci OŠ Dobje pridobili osvežen jedilnik pri malici in kosilu, rojstne dni praznujejo z živili brez sladkorja, v dopoldanskem času se udeležujejo aktivnega odmora in minute za zdravje, tekmujejo v peš hoji v šolo in iz nje ter se udeležujejo posebne gibalne vadbe za zdravstveno ogrožene. Za učence in starše so organizirali tudi kuharske delavnice in delavnico o prehranskem opismenjevanju ter zdravem načinu prehranjevanja. Njihov slogan dopolnjuje Hipokratov rek: Naša hrana in gibanje naj bosta zdravilo in zdravilo naj bosta naša hrana in gibanje! (Lea Gosar, članica projektnega tima Uživajmo v zdravju)

Sorodne novice

Učenje izven zidov vrtcev in šol – Erasmus partnerstvo

Jure Godler

Prijateljstvo brez meja – Erasmus + projekt Discover and Create

Jure Godler

Ura angleščine povezala učence 13 osnovnih šol iz 12 držav

Jure Godler

Prejeli smo: O varnosti motoristov na OŠ Dobje

Jure Godler

Mini Planica na OŠ Dobje

Jure Godler

Osnovna šola Dobje na Danskem

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več