29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Učenci so brali dolgo v noč

Dobje, 17. 5. 2024 – Ob svetovnem dnevu knjige, ki ga obeležujemo 23. aprila, po vsem svetu v mesecu aprilu in maju potekajo aktivnosti v okviru Noči knjige – dogodka, ko mladi in stari v šolah, knjižnicah, kulturnih ustanovah … berejo, ustvarjajo, predvsem pa uživajo v svetu knjig. Tudi na Osnovni šoli Dobje smo se v petek, 17. 5. 2024, pridružili temu mednarodnemu dogodku. Učenci, ki z veseljem in navdihom prebirajo knjige in so tako osvojili bralno značko, so slavili knjigo ter branje dolgo v noč.

Osrednja gostja večera je bila slikarka, pisateljica in pesnica gospa Marija Artiček, ki nam je predstavila svoje pesmi, pripovedovala o življenjskih izkušnjah in odgovarjala na vprašanja učencev. Po kratkem kulturnem programu in skupnem druženju z gostjo so sledile ustvarjalne delavnice in različne aktivnosti za učence, pred spanjem pa nas je zopet očaralo prebiranje najljubših knjig. Dogodek je potekal pod okriljem Zveze prijateljev mladine in je eden izmed dogodkov v Tednih vseživljenjskega učenja. (P. K., Osnovna šola Dobje)

Sorodne novice

Policisti učence opozorili na varno udeležbo v prometu

Jure Godler

 Na OŠ Dobje z novim šolskim letom zakorakali v mednarodne vode 

Jure Godler

Uvod v praznični december na Osnovni šoli Dobje

Jure Godler

Učenje izven zidov vrtcev in šol – Erasmus partnerstvo

Jure Godler

Prijateljstvo brez meja – Erasmus + projekt Discover and Create

Jure Godler

Predstavila dela ustvarjena v koronskem času

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več