5.7 C
Šentjur
13/11/2019
sentjur.net

Iztok Mlakar: “Umetnost mora v človeku vzbuditi otroka”

Ječovo, 5. 10. 2017 – Na povabilo mladega organizatorja Vida Palčnika iz Gorice pri Slivnici se je odzval Iztok Mlakar, gledališki igralec in član SNG Nova Gorica. Da je delo z njim težko, je avtor svojih pesmi šansonskega stila tudi priznal, vendar je bila želja mladega organizatorja Palčnika, da pripravi dogodek z prepoznavnim gostom večja. Tudi lokacija – prostor v Turistični Kmetiji Žurej v Ječovem, je bila primerno izbrana, saj Mlakar želi nastopati izključno pred maloštevilnim občinstvom.

Igralec je že uvodoma s svojim pristnim narečnim humorjem navdušil občinstvo. Se dotaknil aktualnih vsebin in jih zaokrožil s prepevanjem in igranjem svojih pripovednih pesmi. Ob tem pa mu je pomagal še kitarist in kontrabasist David Šuligoj. Občinstvo pa je povsem “padlo” v dogajanje na odru in na koncu celo z Mlakarjem skupaj prepevalo Štefano in Bertolina. Zapel je nekaj skladb iz že izdanih štirih CD-jev Štorije in baldorije, Balade in štroncade, Rimarije iz oštarije in Romance brez krjance, nekaj pa je bilo takih, ki bodo izdane na novem albumu, predvidoma decembra letos.

Na koncu dogodka je spegovoril tudi Vid Palčnik. ”Umetnost ne sme biti samo in edino intelektualni napor, ampak mora v človeku vzbuditi otroka, prvinsko radost,” je organizator povzel izjavo Mlakarja iz njegovega intervjuja na televiziji. Podaril mu je nekaj izbranih lokalnih dobrot, vse z tekočo obrazložitvijo, kaj se je našlo v darilni košarici. Ob burnem aplavzu pa je moral Iztok Mlakar na oder stopiti kar dvakrat. Naj še dodamo, da mladi organizator dogodka ni posebej oglaševal saj so vstopnice za koncert izredno hitro pošle že v krogu med njegovimi prijatelji. (Jure Godler) 

Sorodne novice

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

ViP

Slivniški gasilci na stežaj odprli vrata

ViP

Trgatev kronala vodnjak in odojek

ViP

V znosnejši jesenski sapi žegnali konje

ViP

Novo vozilo dar gasilcem in celotnemu kraju

ViP

Darovali mašo za mučenca Janeza (Ivana) Kranjca

ViP

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več