8.7 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Iztok Mlakar: “Umetnost mora v človeku vzbuditi otroka”

Ječovo, 5. 10. 2017 – Na povabilo mladega organizatorja Vida Palčnika iz Gorice pri Slivnici se je odzval Iztok Mlakar, gledališki igralec in član SNG Nova Gorica. Da je delo z njim težko, je avtor svojih pesmi šansonskega stila tudi priznal, vendar je bila želja mladega organizatorja Palčnika, da pripravi dogodek z prepoznavnim gostom večja. Tudi lokacija – prostor v Turistični Kmetiji Žurej v Ječovem, je bila primerno izbrana, saj Mlakar želi nastopati izključno pred maloštevilnim občinstvom.

Igralec je že uvodoma s svojim pristnim narečnim humorjem navdušil občinstvo. Se dotaknil aktualnih vsebin in jih zaokrožil s prepevanjem in igranjem svojih pripovednih pesmi. Ob tem pa mu je pomagal še kitarist in kontrabasist David Šuligoj. Občinstvo pa je povsem “padlo” v dogajanje na odru in na koncu celo z Mlakarjem skupaj prepevalo Štefano in Bertolina. Zapel je nekaj skladb iz že izdanih štirih CD-jev Štorije in baldorije, Balade in štroncade, Rimarije iz oštarije in Romance brez krjance, nekaj pa je bilo takih, ki bodo izdane na novem albumu, predvidoma decembra letos.

Na koncu dogodka je spegovoril tudi Vid Palčnik. ”Umetnost ne sme biti samo in edino intelektualni napor, ampak mora v človeku vzbuditi otroka, prvinsko radost,” je organizator povzel izjavo Mlakarja iz njegovega intervjuja na televiziji. Podaril mu je nekaj izbranih lokalnih dobrot, vse z tekočo obrazložitvijo, kaj se je našlo v darilni košarici. Ob burnem aplavzu pa je moral Iztok Mlakar na oder stopiti kar dvakrat. Naj še dodamo, da mladi organizator dogodka ni posebej oglaševal saj so vstopnice za koncert izredno hitro pošle že v krogu med njegovimi prijatelji. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Uspešnica Vlada Kreslina v šentjurskih rokah

Jure Godler

Gorica pri Slivnici kmalu bogatejša za podjetniški inkubator

ViP

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP

#koronaintervju št. 18: Klara Hrovatič, rokometašica

ViP

Z Jasno Tuta so se potepali po Francoski Polineziji

Jure Godler

Babice in dedki predstavili predmete iz preteklosti

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več