9.2 C
Šentjur pri Celju
31/10/2020
sentjur.net

Uredili bodo lokalni cesti v Dramljah

Šentjur, 22. 2. 2018 – Občina Šentjur bo tudi v letu 2018 nadaljevala z obsežnimi vlaganji v cestno infrastrukturo. V letošnjem letu načrtuje obnovo več odsekov po celotni občini, saj je glavni cilj enakomerno skrbeti za posodabljanje na lokalnih cestah, vzpostavljati večjo prometno varnost in lažjo dostopnost tudi od središča bolj oddaljenih krajev. Župan mag. Marko Diaci podpisal dve pogodbi za prenovo dveh cestnih odsekov z izvajalskim podjetjem VOC Celje d.d., ki je bilo izbrano na javnem razpisu. Skupno bo za prenovo ceste skozi Dramlje in odseka Razbor–Hotunje odštela skoraj 850 tisoč evrov. Dela se bodo pričela takoj, ko bodo to dopuščale vremenske razmere.

Krajevna skupnost Dramlje je ena najbolj živahnih in v zadnjih letih najhitreje rastočih skupnosti v občini. Število prebivalcev se povečuje predvsem na račun mladih družin, kar za kraj predstavlja nove infrastrukturne izzive. Te potrebe prepoznava Občina Šentjur, ki je v letu 2013 s sofinanciranjem EKO sklada povsem energetsko sanirala osnovno šolo s telovadnico in enoto vrtca.

Lokalna cesta skozi Dramlje

Osnovni namen investicije je ureditev lokalne ceste skozi naselje Dramlje od križišča z regionalno cesto III. reda Žiče–Dramlje do pokopališča. V sklopu ureditve ceste je predvidena izgradnja pločnika – hodnika za pešce, ureditev avtobusnega postajališča izven in na vozišču, ureditve javne razsvetljave in ureditve odvodnjavanja z ustrezno meteorno kanalizacijo. Skupna dolžina ceste, predvidene za obnovo, je v dolžini 514,32 m.

Na javnem razpisu je bil izbran kot najugodnejši izvajalec za gradnjo VOC CELJE d.d., Lava 42, 3000 Celje. Vrednost pogodbenih del znaša 543.070,49 EUR. Zaključek del je predviden v mesecu septembru 2018.

Lokalna cesta Razbor – Hotunje

Predmet investicije je rekonstrukcija lokalne ceste Razbor–Hotunje, odcep ribnik Bolko – križišče Razbor v skupni dolžini cca 890 m. Obstoječa cesta povprečne širine 3,0 m je dotrajana in močno poškodovana (razpoke, posedki, udarne jame). V sklopu ureditve bodo razširjene in urejene nove voziščne konstrukcije, urejeno odvajanje meteornih voda, zgrajena nova kabelska kanalizacija za telekomunikacijske vode ter prestavljeni in zaščiteni obstoječi podzemni komunalni vodi. Z realizacijo projekta bo zagotovljeno normalno in predvsem varno odvijanje prometa na tem delu.

Na javnem razpisu je bil izbran kot najugodnejši izvajalec za izvedbo del VOC Celje d. d., Lava 42, 3000 Celje. Vrednost pogodbenih del znaša 296.000,00 EUR. Zaključek del je predviden v mesecu septembru 2018. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

S skupnimi močmi do infrastrukturne ureditve

Jure Godler

Hruševec bo varen pred visokimi vodami

Jure Godler

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler

Osnovna šola Dramlje bo dobila novo kuhinjo

Jure Godler

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Zdravstveni dom Šentjur do novih ambulant

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več