14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Uroš in Bobi ponovno državna prvaka

Ponikva, 30. 6. 2023 – V preteklem letu se je Lovska družina Ponikva lahko pohvalila z izjemnim rezultatom svojega člana Uroša Straška, ki je skupaj s svojim psom Bobijem dosegel lep uspeh na področju kinologije. Na državnem tekmovanju po umetni krvni sledi za barvarje sta dosegla prvo mesto in tako postala državna prvaka.

Pred nekaj dnevi sta se tekmovanja ponovno udeležila in domov prinesla naslov državnih prvakov. V soboto zjutraj so se zbrali v osrčju pohorskih gozdov, na dvorišču za lovsko kočo LD Puščava. Zvok državne himne rogistov Lovske zveze Maribor in prisotnost psov in vodnikov krvosledcev je naznanil nekaj velikega in častnega. Začetek 29. samostojne državne tekme v delu po krvni sledi za barvarje, pod okriljem Kluba barvarjev Slovenije, LKD Maribor in Kinološke zveze Slovenija.

Krvosledcu narava ne ovira ostrega nosu

Trinajst sodelujočih vodnikov je po pozdravih in uvodnih besedah izžrebalo številke krvnih sledi, ki so jih sodniki in pomočniki skrbno izbrali in postavili že prejšnji dan. Po odhodu tekmovalcev na teren so jih na Lovski koči nestrpno čakali, da se vrnejo nazaj z lovišča, kjer so psi pokazali svoje delo. Psi so dokazali, da jih niti toča ne prekaša in pokazalo se je, da pravemu, izšolanemu in delovnemu krvosledcu niti narava ne ovira njegovega ostrega nosu.  “Na krvni sledi je mnogo ovir in svežih sledi divjadi, zato nekaterim ni uspelo izdelati sledi, a kljub temu vsem vodnikom čestitam za odlično delo po umetni krvni sledi in za pogum, ki so ga izkazali,” je dodal Srečko Mumel, predsednik KHBB.

Skupno je bilo prijavljenih trinajst vodnikov s svojimi psi, a v vsej konkurenci sta z največjim številom skupnih točk zmagala Uroš Strašek, član LD Ponikva s psom Bobijem. Naslov državnega prvaka je tako ponovno šel na Ponikvo. (Tjaša Ferlež, Foto: Strašek Uroš)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več