18.9 C
Šentjur pri Celju
13/08/2022
sentjur.net

Uspeh mladih dobjanskih raziskovalcev

V ponedeljek, 16.5.2016, je v Murski Soboti potekalo 50. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki ga organizira ZOTKS. Učenci pripravijo raziskovalne naloge na 20 različnih področjih. Na državno tekmovanje se je po izboru državne komisije uvrstilo 6 najboljših nalog iz vsakega področja. Iz OŠ Dobje šole sta pripravila raziskovalno nalogo učenca 9. razreda Manca Kolman in Tomaž Brilej, na področju arhitektura-gradbeništvo z naslovom Prijetno okolje – uspešni in zadovoljni učenci. Z odlično opravljeno in predstavljeno nalogo sta posegla po najvišji uvrstitvi.

Slovesna podelitev nagrad je potekala v soboto, 11. 6. 2016, v Cankarjevem domu. Prireditve Zotkini talenti, ki jo organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije, katere so se udeležili tudi naši učenci – Manca Kolman in Tomaž Brilej ter Tjaša Žibret z zlatim priznanjem iz logike. Namen te prireditve je enkrat na leto počastiti vse zlate Zotkine talente. To so tisti, ki so na tekmovanjih znanja in srečanjih mladih raziskovalcev dobili zlato priznanje. Skozi programe ZOTKS gre vsako leto več kot 50.000 dijakov, učencev in tudi nekaj študentov pri določenih tekmovanjih in ti, ki postanejo zlati Zotkini talenti, so res vrh piramide – najboljši od najboljših na državni ravni.

Tisti, ki so zasedli prvo ali prva tri mesta, so bili povabljeni na oder in predstavljeni vsem preostalim v dvorani. Prejela sta nagrado brezplačna udeležba na kateremkoli raziskovalnem taboru v času počitnic, ki ga organizirajo ZOTKS in ekskurzija, ki bo izvedena septembra. Pozdravila jih je tudi ministrica za šolstvo dr. Maja Makovec Brenčič, ki je častna pokroviteljica prireditve. Zotkinim talentom je ministrica čestitala in jih spodbudila k nadaljnjim uspehom in vedoželjnosti, saj takšne ljudi, ki znajo stopati izven okvirjev, Slovenija potrebuje. (Mentorici: Marija Blažič in Tina Globočnik)

Sorodne novice

Prijateljstvo brez meja – Erasmus + projekt Discover and Create

Jure Godler

Ura angleščine povezala učence 13 osnovnih šol iz 12 držav

Jure Godler

Prejeli smo: O varnosti motoristov na OŠ Dobje

Jure Godler

Mini Planica na OŠ Dobje

Jure Godler

Osnovna šola Dobje na Danskem

ViP

Superlativi za edino predstavnico odličnjakov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več