17.4 C
Šentjur
18/09/2019
sentjur.net

V Dobje prehodni pokal v trajno last

Sveti Štefan, 8. junij 2019 – Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Sveti Štefan je organiziralo 21. Tradicionalno pionirsko tekmovanje za pokal krajevne skupnosti (KS) Sveti Štefan in 34. Meddruštveno tekmovanje za memorial  Štefana Krumpaka. Na pionirskem tekmovanju je sodelovalo 8. ekip pionirjev PGD Lokarje, Šmarje pri Jelšah, Slivnica, Rogatec, Loka pri Žusmu. Mestinje, Pristava pri Mestinju in Ponikva in 2. ekipe pionirk PGD Pristava pri Mestinju in PGD Dobje. Med pionirji je zmagala ekipa PGD Mestinje, drugo mesto Pristava pri Mestinju in tretje PGD Ponikva. Pionirke PGD Dobje so osvojile prehodni pokal v trajno last. Pokale sta podelila Silvester Slatenšek, poveljnik domačega društva, in Ivan Žaberl, predsednik KS Sveti Štefan, ki je tudi letos financirala nabavo vseh pokalov.

V članskem tekmovanju za memorial Štefana Krumpaka so dodelovale ekipe: člani PGD Ponikva 1, Zibika, Dobovec pri Rogatcu, Ponikva 2, Mestinje, Sveti Florjan in Šmarje pri Jelšah, članice PGD Ponikva, Kostrivnica, Prožinska vas 1, Šmarje pri Jelšah, Članice A PGD Buče, Steklarna Rogaška Slatina in Prožinska vas 2.

Med člani je ekipa PGD Sveti Florjan osvojila prvo mesto. Ker članov PGD Mestinja ni bilo na razglasitvi, je pokal za drugo mesto prejela ekipa Šmarje pri Jelšah in tretje PGD Ponikva. Članice A PGD Buče so tudi letos prepričljivo zmagale pred članicami PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Šmarje pri Jelšah. Pokale sta podeljevala Rok Stiplovšek, občinski poveljnik, in Silvester Slatenšek, poveljnik PGD Sveti Štefan. Pri članskem tekmovanju je pokal za najbolj oddaljeno ekipo dobil PGD Dobovec pri Rogatcu in pokal za največ osvojenih kazenskih točk članice PGD Prožinska vas.  

Med nočnim tekmovanjem in po njem je bila veselica z Ansamblom Klateži. »Vesela sem, da je tudi letošnje tekmovanje odlično uspelo. Zato se zahvaljujem članicam in članom PGD Sveti Štefan za vsestransko pomoč ter KS Sveti Štefan in predsedniku Ivanu Žaberlu,« je povedala Marjanca Žaberl, predsednica PGD Sveti Štefan.

Milenka Blažević, foto: Milenka Blažević, Sebastjan Čuden

Sorodne novice

Svoje znanje pokazali tudi v Radečah

Tjaša Ferlež

Srečanje slovensko-hrvaške mladine

Tjaša Ferlež

Po 50 letih zopet državne prvakinje v GZ Šentjur

Jure Godler

Naslov državnih prvakinj v Dobje!

Jure Godler

Veselica in tekmovanje: Za gasilce dež ni ovira

Jure Godler

Pokali v Loko, Dobje in Gorico

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več