3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

V Dobje prehodni pokal v trajno last

Sveti Štefan, 8. junij 2019 – Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Sveti Štefan je organiziralo 21. Tradicionalno pionirsko tekmovanje za pokal krajevne skupnosti (KS) Sveti Štefan in 34. Meddruštveno tekmovanje za memorial  Štefana Krumpaka. Na pionirskem tekmovanju je sodelovalo 8. ekip pionirjev PGD Lokarje, Šmarje pri Jelšah, Slivnica, Rogatec, Loka pri Žusmu. Mestinje, Pristava pri Mestinju in Ponikva in 2. ekipe pionirk PGD Pristava pri Mestinju in PGD Dobje. Med pionirji je zmagala ekipa PGD Mestinje, drugo mesto Pristava pri Mestinju in tretje PGD Ponikva. Pionirke PGD Dobje so osvojile prehodni pokal v trajno last. Pokale sta podelila Silvester Slatenšek, poveljnik domačega društva, in Ivan Žaberl, predsednik KS Sveti Štefan, ki je tudi letos financirala nabavo vseh pokalov.

V članskem tekmovanju za memorial Štefana Krumpaka so dodelovale ekipe: člani PGD Ponikva 1, Zibika, Dobovec pri Rogatcu, Ponikva 2, Mestinje, Sveti Florjan in Šmarje pri Jelšah, članice PGD Ponikva, Kostrivnica, Prožinska vas 1, Šmarje pri Jelšah, Članice A PGD Buče, Steklarna Rogaška Slatina in Prožinska vas 2.

Med člani je ekipa PGD Sveti Florjan osvojila prvo mesto. Ker članov PGD Mestinja ni bilo na razglasitvi, je pokal za drugo mesto prejela ekipa Šmarje pri Jelšah in tretje PGD Ponikva. Članice A PGD Buče so tudi letos prepričljivo zmagale pred članicami PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Šmarje pri Jelšah. Pokale sta podeljevala Rok Stiplovšek, občinski poveljnik, in Silvester Slatenšek, poveljnik PGD Sveti Štefan. Pri članskem tekmovanju je pokal za najbolj oddaljeno ekipo dobil PGD Dobovec pri Rogatcu in pokal za največ osvojenih kazenskih točk članice PGD Prožinska vas.  

Med nočnim tekmovanjem in po njem je bila veselica z Ansamblom Klateži. »Vesela sem, da je tudi letošnje tekmovanje odlično uspelo. Zato se zahvaljujem članicam in članom PGD Sveti Štefan za vsestransko pomoč ter KS Sveti Štefan in predsedniku Ivanu Žaberlu,« je povedala Marjanca Žaberl, predsednica PGD Sveti Štefan.

Milenka Blažević, foto: Milenka Blažević, Sebastjan Čuden

Sorodne novice

Po dveh letih ponovno tekmovala gasilska mladina

Tjaša Ferlež

PGD Dobje: Humanitarnost pokazali s prostovoljnimi deli

Tjaša Ferlež

V soboto slavili Dobjani, v nedeljo v Ločani

Jure Godler

Tudi gasilci iz Dobja pokazali obiskovalcem svojo opremo

Jure Godler

Trije pokali v Dobje in eden v Loko

Tjaša Ferlež

Dva pokala v Loko in Dobje

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več