21.6 C
Šentjur pri Celju
02/07/2022
sentjur.net

V enajsto sezono Aninih večerov vkorakal Čarli Čeplin

Prevorje, 20. 10. 2018 – V organizaciji Kulturnega društva Prevorje se je v večnamenskem prostoru tamkajšnje šole 19. oktobra začela odvijati že enajsta sezona Aninih večerov. Voditeljica Marija Frece Perc je povabila idejnega očeta teh dogodkov patra Karla Gržana, ki je tudi tokrat kot prvi gost že po tradiciji odprl vrata novi sezoni. Prva glasbena gostja je bila pevka Laura Pesjak.

Gržan in voditeljica večera sta se prvega Aninega večera v sezoni 2018/19 lotila dogodkov in pripetljajev, ki so zbujali smeh. To pa niso bili izmišljeni dogodki. Pater Karel Gržan je pred kratkim izdal eno od svojih številnih knjig z naslovom Jaz, Čarli Čeplin. Ker po angleško Charlie (Čarli) pomeni Karli in chaplain (čeplin) kaplan, postane povsem jasno, da v njem nastopa sam avtor Gržan. V njej razkriva resnične dogodke, ki v danem trenutku niso bili prav nič smešni, nasprotno, nekatere situacije so se poigrale z avtorjevimi živci. Z željo, da bi se ljudje čim bolj smejali je zgodbe opisal z veliko mero samokritičnosti in samoironije. Kot poudari Gržan, šale na tuj račun ne pridejo v upoštev, temveč zgolj pripetljaji iz njegovega življenja, ki jih je v knjigi strnil v šestindvajsetih humoreskah.

Obiskovalci so slišali kar nekaj njegovih smešnih situacij, ki jih avtor razkriva z odkritosrčnim humorjem. Ob tem pa izpostavil pomen smeha, posmeha in ironije. Poudarja, da je tisti, ki se zna smejati tudi sebi, srečnejši in se s tem osvobaja ter gre lahkotnejše skozi življenje. To potrjuje tudi njegov moto v knjigi, ki govori, da je duhovitost brez duhovnosti hroma, duhovnost brez duhovitosti pa slepa.

Smeh med občinstvom je s čutnim in lepim petjem kar nekajkrat umirila glasbena gostja pevka Laura Pesjak.  Po slišanem mlade in  perspektivne pevke, ki ima svoje korenine na Planini, bomo njeno petje zagotovo še velikokrat slišali. Po zaslugi prvih letošnjih gostiteljev, vaščanov Dobja pri Lesičnem, so se ob polnih mizah dobrot obiskovalci še dolgo zadržali. Perčeva je napovedala že novembrski dogodek, ki bo odstiral temo o potresih. (Majda Rezec)

Sorodne novice

Očistili Prevorje in okolico

Jure Godler

Na Prevorju zbrali več kot 100 vreč odpadkov

Jure Godler

Ne štejejo le materialne dobrine, štejejo  tudi pogovori

Majda Rezec

Prejeli smo: 18. Astronomska noč na Prevorju

Jure Godler

20 let nove šolske stavbe na Prevorju

Jure Godler

Na Prevorju 1.050 m nove asfaltne prevleke

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več