-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

V hudi prometni nesreči številni poškodovani

Gorica pri Slivnici, 3. 6. 2017 – Tragične in hude prometne nesreče so del našega vsakdana. Občasno pa se zgodi, da je ob res hudi nesreči potrebna koordinacija številnih prostovoljnih in profesionalnih ekip za pomoč ponesrečencem in odstranjevanju posledic nesreč. Ravno takšno vajo reševanja zahtevne nesreče pa so pod imenom Jezero 2017 izvedli v Gasilski zvezi Šentjur. V vaji je sodelovalo kar 160 vseh reševalcev, policistov, gasilcev in drugih. Po scenariju taktične vaje je bilo v prometni nesreči udeleženih več vozil, med drugim tudi tovornjak za prevažanje hlodov. Eno vozilo pa je padlo celo v Slivniško jezero. Tudi zaradi tega so z motornim reševalnim čolnom po jezeru ponesrečence reševali potapljači. Reševalci so se soočali s številnimi ponesrečenci in že sama koordinacija reševalcev je bila velik zalogaj.

Nekaj udeležencev prometne nesreče pa je mesto nesreče zapustilo. Iskalne akcije za prebežniki se je udeležilo veliko število gasilcev, policistov in zdravstvenega osebja, dodobra so preiskali gozd nad jezerom. V iskalni akciji je sodeloval tudi pes za iskanje ljudi. Ekipe so se soočale tudi s slabo pokritostjo omrežja in komunikacija je bila omejena. Vajo Slivnica 2017 pa sta si ogledala tudi župana mag. Marko Diaci in Franc Leskovšek. Poleg številnih obiskovalcev so bili na vaji prisotni še Franci Petek, poveljnik GZS, Simon Veber, pomočnik komandirja PP Šentjur, in direktor RS za zaščito in reševanje Darko But. (Jure Godler, foto: Jure Godler in Vid Palčnik)

Sorodne novice

Gasilska vaja: Pogasili objekt z nameščenimi sončnimi celicami

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Strela zanetila požar na veliki kmetiji

Jure Godler

Pevske vaje zaključili ob zvoku siren

Tjaša Ferlež

Jeseni ponovno odhajajo na državno tekmovanje

Tjaša Ferlež

Električen skiro je povzročil požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Zagorelo v Domu starejših Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več