19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

V izdelavi nov Dolgoročni razvojni program Občine Šentjur

Gorica pri Slivnici, 7. november 2019 – Ob koncu prihodnjega leta se bo iztekel dolgoročni razvojni program Občine Šentjur. Nov, ki bo v veljavo stopil z letom 2021, bo razvoj občine narekoval do leta 2030. Da bi lažje zajeli potrebe in želje občanov, se delegacija pod vodstvom podžupanje Silve Koželj v mesecih oktobru, novembru in decembru seli po krajevnih skupnostih.

Po t. i. delavnicah na Blagovni, v Dolgi Gori in Dramljah, so se minuli četrtek ustavili v Gorici pri Slivnici. Po pozdravu predsednika tamkajšnje krajevne skupnosti, Janeza Palčnika, je spregovorila koordinatorica snovanja novega DRN, podžupanja Silva Koželj. Mateja Berglez je povzela poglavitne smernice novega načrta; to so povezati ključne razvojne interese v nosilne in jih integrirati v regionalne razvojne programe, povezati posamezne nosilce projektov ter vse smernice določiti glede na trenutno pričakovane spremembe.

Krajani izrazili mnenja in pobude

Goriški krajani so v sledeči razpravi podali mnoge predloge; podali so željo po ureditvi notranjosti pred letom energetsko sanirane OŠ Slivnica pri Celju ter povečavo telovadnice, želijo si tudi obnove kulturnega doma, novih stanovanj, ureditev Športnega parka Grič ter skrb za starejše občane, tudi z dislociranimi enotami doma starejših. Na področju turizma so izpostavili pomembnost večjega poudarka na vinski cesti ter ureditev lastništev, infrastrukture in storitev na Slivniškem jezeru. Nekaj rak ran je tudi na področju cestne infrastrukture, krajani si želijo ureditev državne ceste Črnolica-Gorica pri Slivnici, ki je za pešce ali kolesarje izjemno nevarna. Obrabo na omenjeni cesti povzročajo tudi težki tovornjaki, tudi tisti, ki se valijo iz bližnjega kamnoloma na Žusmu. Opozorili so tudi na vse prej kot primerna avtobusna postajališča, ki so na cesti proti Prevorju na neurejenih delih cest, kjer poteka promet z 90 kilometri na uro. Nekaj vprašanj in pobud se je navezovalo tudi na prazni stavbi v središču kraja – Grasselijevo hišo in Aurejo.

Na podane pobude in vprašanja je s strani občinskih načrtov odgovoril direktor občinske uprave Jože Palčnik. Navedel je tudi nekaj možnih bližnjih projektov, med njimi ureditev Aureje, ki bo, če bo uspešna na razpisu, novo funkcijo dobila tekom prihodnjega leta. Izrazil tudi je negotovost glede evropskih sredstev, saj da so le-ta odvisna od pogajanj države z Evropsko komisijo.

Delavnice o pripravi bodo v prihodnjih tednih potekale še: na Grobelnem 12. novembra, na Kalobju 14. novembra, v Loki pri Žusmu 19. novembra, na Planini pri Sevnici 21. novembra, na Ponikvi 26. novembra in na Prevorju 28. novembra. Delavnica za krajane KS Rifnik-Šentjur bo 3. decembra, KS Vrbno – Podgrad 5. decembra ter za krajane MS Šentjur 10. decembra 2019. Vse delavnice bodo potekale ob 18. uri. Lokacije preverite na spletni strani občine. (ViP)

Sorodne novice

V tretje je članicam uspelo izpeljati druženje

Tjaša Ferlež

V društvu deluje kar 36 programov

Jure Godler

Ob kulturnem prazniku recital z Lučko Počkaj

Jure Godler

V Šentjurju 214 novih okužb, v Dobju največji porast v regiji

ViP

Prijateljstvo Šentjurja in Neu Anspacha v luči obletnice diplomatskih stikov med državama

ViP

Epidemiološke številke tudi v naših krajih strmo navzgor

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več