14.5 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

V prvi polovici septembra v Šentjurju 16 okužb

15. september 2020 – Po krajšem poletnem zatišju se število okužb z novim koronavirusom znova povečuje. V minulem tednu je število le-teh prvič od začetka epidemije v Sloveniji prvič preseglo število sto dnevno potrjenih okužb, je pa bilo opravljenih tudi občutno več testiranj.

Občina Dobje v drugem valu koronavirusa med svojimi občani še ni zaznala okužbe, je pa zato nekaj primerov aktivnih na Šentjurskem. V prvi polovici meseca (do vključno 14. septembra) je bilo med občani Občine Šentjur odkritih 16 primerov okužbe, njihovo skupno število pa je 56. Po avgustovski okužbi v upravi hruševskega vrtca, o preplahih in okužbah v vzgojno-izobraževalnih ustanovah v občinah Šentjur in Dobje ne poročajo.

Načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije v občini

Občina Šentjur na podlagi sklepa Vlade RS in Uredbe o vsebini in izdelavi načrtov zaščite, reševanja in pomoči (Uradni list RS, št. 24/1278/16 in 26/19) organizira javno predstavitev predloga načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh v Občini Šentjur  verzija 1.0.

Javna predstavitev poteka od 14. 9. 2020 do 21. 9. 2020 v prostorih Občine Šentjur, Mestni trg 10, 3230 Šentjur. Zainteresirani javnosti so predlogi načrtov zaščite in reševanja na vpogled vsak delovnik od 9.00 do 13.00. Zaželena je predhodna najava za vpogled predloga načrta na telefon št. 03 747 1338 ali na elektronski naslov (mateja.berglez@sentjur.si). (ViP, Občina Šentjur)

Sorodne novice

Praznik Občine Dobje za zaprtimi vrati

Jure Godler

V Šentjurju unovčenih skoraj 300 bonov, Dobje unovčevalce še čaka

ViP

V Šentjurju že osem okužb s novim koronavirusom

Jure Godler

Nova okužba z novim koronavirusom na Šentjurskem

ViP

Leto 2021 bo leto Josipa Ipavca

ViP

Obvestilo: Epidemija je končana, a nekateri ukrepi ostajajo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več