13.2 C
Šentjur pri Celju
28/10/2021
sentjur.net

V prvi polovici septembra v Šentjurju 16 okužb

15. september 2020 – Po krajšem poletnem zatišju se število okužb z novim koronavirusom znova povečuje. V minulem tednu je število le-teh prvič od začetka epidemije v Sloveniji prvič preseglo število sto dnevno potrjenih okužb, je pa bilo opravljenih tudi občutno več testiranj.

Občina Dobje v drugem valu koronavirusa med svojimi občani še ni zaznala okužbe, je pa zato nekaj primerov aktivnih na Šentjurskem. V prvi polovici meseca (do vključno 14. septembra) je bilo med občani Občine Šentjur odkritih 16 primerov okužbe, njihovo skupno število pa je 56. Po avgustovski okužbi v upravi hruševskega vrtca, o preplahih in okužbah v vzgojno-izobraževalnih ustanovah v občinah Šentjur in Dobje ne poročajo.

Načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije v občini

Občina Šentjur na podlagi sklepa Vlade RS in Uredbe o vsebini in izdelavi načrtov zaščite, reševanja in pomoči (Uradni list RS, št. 24/1278/16 in 26/19) organizira javno predstavitev predloga načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh v Občini Šentjur  verzija 1.0.

Javna predstavitev poteka od 14. 9. 2020 do 21. 9. 2020 v prostorih Občine Šentjur, Mestni trg 10, 3230 Šentjur. Zainteresirani javnosti so predlogi načrtov zaščite in reševanja na vpogled vsak delovnik od 9.00 do 13.00. Zaželena je predhodna najava za vpogled predloga načrta na telefon št. 03 747 1338 ali na elektronski naslov (mateja.berglez@sentjur.si). (ViP, Občina Šentjur)

Sorodne novice

Interes za cepljenje v Šentjurju poskočil za več kot 300 odstotkov

ViP

Na Šentjurskem trije ministri. Kustec: Kalobje bo dobilo nov šolski prostor

ViP

Kako smo precepljeni v občinah Šentjur in Dobje?

ViP

Reportaža: Razlike v znanju učencev so se poglobile

Jure Godler

Delujemo proaktivno – pripravljamo dokumentacijo in sofinanciramo projekte

Jure Godler

Župan Diaci: “Ne izgubljajmo energije z jezo in prepiri zaradi vrste pred banko”

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več