7.8 C
Šentjur pri Celju
03/04/2020
sentjur.net

V slogi je moč: Harmonija štirih palet

Šentjur, 25. 10. 2017 – V sklopu Ipavčevih kulturnih dnevov so združili moči štirje šentjurski slikarji.Dragan Podovac, Ivo Brodej, Martin Čater in Robert Podpečan ter pripravili v Galeriji Zgornji trg razstavo z naslovom Harmonija štirih palet. Prireditev so otvorile pevke Vokalne skupine Nežice z redko slišano občinsko himno Domovini v ženski zasedbi. Organizator razstave so bili člani Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur v sodelovanju z Občino Šentjur. Z nizom prireditev, posvečenih Ipavcem, želi Občina Šentjur in posamezni organizatorji poudariti pomen umetniškega ustvarjanja naših sorojakov. Trudijo se obuditi kulturno zapuščino in prispevati h kulturnemu utripu lokalnega prostora.

Člana Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur, ki deluje pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko, organizacijske enote Ljudska univerza Šentjur, Pavli Švikart in Dušanka Tavčar, ki sta z zgodbo izseka življenja Ipavcev zbrane poslušalce popeljala v čas in zgodbo skladateljev Ipavcev. Obiskovalce, avtorje in nastopajoče je pozdravil tudi župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci. “Vaša harmonija štirih se je preselila ne samo na kvadrat, ampak čez potenco,” je pohvalil njihov trud. Poudaril je, da na občini podpirajo kulturo, in zbrane poprosil, da se teh prireditev tudi udeležujejo. Po uradni otvoritvi so se obiskovalci lahko tudi okrepčali pred glalerijo, tisti, ki ste zamudili otvoritev pa si je moč ogledati razstavo v Galeriji Zgornji trg. (Jure Godler)

Sorodne novice

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler

Likovna “Moja pot” Dragana Podovca

Jure Godler

Babice in dedki predstavili predmete iz preteklosti

ViP

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež

Med najlepšimi so tudi jaslice Klavdije Simler

Jure Godler

Prejeli smo: Naši likovnici med najboljšimi v Sloveniji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več