14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

V soboto mladina, v nedeljo člani, članice in starejši gasilci

Gorica pri Slivnici, 11. 6. 2023 – V nedeljo je v Gorici pri Slivnici potekalo tekmovanje na nivoju Gasilske zveze Šentjur, kjer so se tokrat pomerile še ekipe članic in članov A, članic in članov B ter ekipe starejših gasilcev in gasilk. Od 8. ure zjutraj pa vse do 12. ure se je med sabo pomerilo 34 ekip. Od tega 15 ekip članic in članov A, 14 ekip članic in članov B, ki so tekmovali v vaji z motorno brizgalno ter vaji razvrščanja. Med sabo pa se je pomerilo tudi 5 ekip starejših gasilcev, ki so se pomerili v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Tekmovalcem je vmes nekajkrat ponagajalo vreme, vendar je kljub vsemu bilo tekmovanje uspešno zaključeno. Samo dogajanje sta spremljala tako predsednik GZ Aleš Guzej kot tudi poveljnik zveze Uroš Siter.

Rezultati članskega tekmovanja

Pri članicah A so 3. mesto dosegle članice PGD Šentjur, 2. mesto PGD Dramlje in 1. mesto PGD Ponikva. Med člani A so 3. mesto zasedli člani PGD Dramlje, 2. mesto PGD Ponikva1 in 1. mesto PGD Lokarje. V kategoriji članic B sta tekmovali samo dve ekipi članic: 2. mesto so zasedle članice PGD Prevorje, 1. mesto pa PGD Kalobje. V kategoriji člani B so 3. mesto zasedli člani PGD Lokarje B1, 2. mesto PGD Dramlje in 1. mesto PGD Slivnica pri Celju. V kategoriji starejši gasilci pa so si 1. mesto priborili člani PGD Slivnica pri Celju, 2. mesto PGD Dramlje in 3. mesto PGD Šentjur pri Celju.

Ob koncu tekmovalnega vikenda je zadnjo piko na i dodal tudi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej. »Kljub temu, da nam je danes nekoliko ponagajalo vreme, sta oba dneva minila v odličnem vzdušju, prijetnem druženju, predvsem pa brez poškodb. Najprej iskreno hvala PGD Ponikva in PGD Slivnica pri Celju za odlično pripravljena tekmovalna prostora in proge na Ponikvi in v Gorici pri Slivnici. Težko je poimensko izpostaviti zaslužne za izpeljavo takšnega dogodka, saj vas je izredno veliko, ki ste prispevali svoj kamenček v mozaik, da smo tekmovanje GZ Šentjur in pokalno tekmovanje mladine GZ celjske regije izpeljali na takšnem nivoju. Zato hvala vsem sodnikom, pripravljavcem prog, tekmovalnemu in organizacijskemu odboru za opravljeno delo. Nenazadnje hvala tudi mentorjem in ekipam, ki ste s svojo disciplino tekmovanje povzdignili še na višji nivo. Gasilski mladini želim prijetne počitnice, vsem ostalim pa mirno poletje. Vsem skupaj še enkrat izrekam čestitke za dosežene rezultate. Naj vas spremlja zdravje, sreča in varnost. Z gasilskim pozdravom: “V službi ljudstva – Na pomoč!” (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

V drugo je lokarska veselica uspela

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v nogometu

Tjaša Ferlež

Zbirali sredstva za kalobške orgle

Jure Godler

Tudi na krožišču obrezali potomko trte

Jure Godler

Podjetniška inkubatorja vabita najemnike

Jure Godler

Javno zbiranje ponudb za oddajo poslovnih prostorov v Podjetniškem inkubatorju AUREA v Gorici pri Slivnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več