6.6 C
Šentjur
22/11/2019
sentjur.net

V strojnici izbruhnil požar

Dramlje, 20. 10. 2018 – Tako kot mnoga gasilska društva so tudi v gasilskem društvu Dramlje v mesecu požarne varnosti pripravili taktično vajo, s katero so preverili pridobljeno znanje tečajnika ter usposobljenost enote in njene opreme. Taktično vajo so tako pripravili na bližnji kmetiji Zgonec – Gorjup, ki se nahaja v vasi Razbor. Do požara je prišlo na kmetiji, natančno v strojnici, kjer je električna omara in ostala strojna ter električna oprema za delovanje vseh naprav v hlevu. Požar se je razširil proti ostrešju hleva in se širil naprej po ostrešju pod pločevino. Zaradi rahlega vetra, ki je pihal, je obstajala možnost, da se požar razširi na bližnjo stanovanjsko hišo, ki je bila od gorečega objekta oddaljena le dobrih 12m.

Ko je na mesto intervencije prihitela prva gasilska enota, je ugotovila, da je v hlevu pogrešana ena oseba, zato je vodja nemudoma zahteval pomoč reševalcev. Po pogašenem požaru je nastala škoda na hlevu, v strojnici in delu ostrešja. Na drugih objektih škode ni bilo. Prav tako škode ni bilo na gasilskih vozilih in opremi. Poleg domačega gasilskega društva so na vaji sodelovali tudi gasilci PGD Ponikva, PGD Lokarje in PGD Dolga Gora. Vaje se je skupaj udeležilo okoli 50 gasilcev in gasilk iz vseh štirih društev. Vajo je pripravil in vodil član PGD Dramlje, Tomaž Lavbič(Tjaša Ferlež, foto: Tomaž Lavbič)

Sorodne novice

Na Martinovo nedeljo zagorelo v vinski kleti

Tjaša Ferlež

Loške gasilke so požar pogasile same!

Jure Godler

VIDEO: Požar zajel župnijsko poslopje

ViP

Pogasili požar na izletniški kmetiji

Tjaša Ferlež

Vaja Cerovec: Požar je izbruhnil na traktorju

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Požar so gasila kar tri društva

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več