21.1 C
Šentjur pri Celju
07/07/2020
sentjur.net

V strojnici izbruhnil požar

Dramlje, 20. 10. 2018 – Tako kot mnoga gasilska društva so tudi v gasilskem društvu Dramlje v mesecu požarne varnosti pripravili taktično vajo, s katero so preverili pridobljeno znanje tečajnika ter usposobljenost enote in njene opreme. Taktično vajo so tako pripravili na bližnji kmetiji Zgonec – Gorjup, ki se nahaja v vasi Razbor. Do požara je prišlo na kmetiji, natančno v strojnici, kjer je električna omara in ostala strojna ter električna oprema za delovanje vseh naprav v hlevu. Požar se je razširil proti ostrešju hleva in se širil naprej po ostrešju pod pločevino. Zaradi rahlega vetra, ki je pihal, je obstajala možnost, da se požar razširi na bližnjo stanovanjsko hišo, ki je bila od gorečega objekta oddaljena le dobrih 12m.

Ko je na mesto intervencije prihitela prva gasilska enota, je ugotovila, da je v hlevu pogrešana ena oseba, zato je vodja nemudoma zahteval pomoč reševalcev. Po pogašenem požaru je nastala škoda na hlevu, v strojnici in delu ostrešja. Na drugih objektih škode ni bilo. Prav tako škode ni bilo na gasilskih vozilih in opremi. Poleg domačega gasilskega društva so na vaji sodelovali tudi gasilci PGD Ponikva, PGD Lokarje in PGD Dolga Gora. Vaje se je skupaj udeležilo okoli 50 gasilcev in gasilk iz vseh štirih društev. Vajo je pripravil in vodil član PGD Dramlje, Tomaž Lavbič(Tjaša Ferlež, foto: Tomaž Lavbič)

Sorodne novice

Stanovanjski požar v Ostrožnem terjal življenje

Jure Godler

V Primožu ponovno zagorelo na istem mestu

Tjaša Ferlež

Štab CZ Šentjur: brez izjem upoštevajte prepoved kurjenja v naravi!!!

ViP

Zagorelo v gozdu na Primožu pri Šentjurju

Jure Godler

Zagorelo na šentjurski bencinski črpalki

Jure Godler

Pomagajmo Planinčanu, ki je v požaru ostal brez vsega

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več