3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Vaja Cerovec: Požar je izbruhnil na traktorju

Cerovec, 25. oktober 2019 – Zadnji oktobrski vikend je Prostovoljno gasilsko društvo Lokarje opravilo preizkus operativnih sposobnosti z izvedbo operativno taktične vaje. Na vaji so sodelovali tudi gasilci iz PGD Ljubečna in PGD Prožinska vas. Vaja je potekala v Cerovcu na kmetiji Korošec.

Predpostavka vaje je bila, da gori traktor na kmetiji Korošec v Cerovcu. Ogenj pa se je že širil na gospodarsko poslopje v neposrednji bližini gorečega traktorja. Center je takoj sprožil pozivnike in aktiviral sireno PGD Lokarje. Po hitrem prihodu domačih gasilcev na kraj požara je vodja intervencije zahteval pomoč še PGD Ljubečna in PGD Prožinska vas. Požar se je že razširil na hlev in shrambo sena. Ker so v hlevu ostali ujeti ljudje, so se gasilci nemudoma lotili iskanja pogrešanih.

Pogrešane so ob pravem času prinesli na varno, ob tem pa jim je bila nudena takojšnja medicinska pomoč.  Gasilci so s skupnimi močmi uspešno pogasili nastali požar in iz gorečega objekta rešili vse ponesrečence. Operativno vajo je pripravil poveljnik PGD Lokarje Klemen Korenjak, ocenjevalec na vaji pa je bil sektorski poveljnik Andrej Golčman, ki je ocenil, da je bila vaja dobro izvedena. Skupno je na vaji sodelovalo okoli 40 gasilcev iz treh različnih gasilskih društev. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Peka kostanja bi lahko bila usodna za dedka

Jure Godler

Gasilska vaja v Dobrini: Potres je povzročil še požar

Tjaša Ferlež

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež

Reševali so tudi s pomočjo lestve in koritastih nosil

Tjaša Ferlež

Vaja: Požar v Spodnji Ponkvici pogasili domači gasilci

Tjaša Ferlež

Gasili, ozaveščali in odprli vrata svojega doma

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več